in

Građani biraju šta se gradi – Grad izdvaja 200 miliona, a opštine po 10 miliona dinara

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predstavio je danas novi projekat “Da se radi i gradi po tvom!”, koji ima za cilj da Beograđanima pruži mogućnost da učestvuju u procesu odlučivanja o tome kako žele da njihov grad i njihove opštine izgledaju u budućnosti.

Grad je za ovaj projekat izdvojio 200 miliona, a svaka opština koja je deo projekta po 10 miliona dinara.

Gradonačelnik je istakao da je danas trenutak da se krene korak dalje i gradske vlasti žele da se svaki glas, svakog građanina Beograda čuje, te da im se da mogućnost da glasaju za projekat koji smatraju da je najvažniji za njihovu opštinu i grad.

„Projekat nije ograničen rokom, svako će imati mogućnost da da neki svoj predlog, a kada se bude konstatovalo da predloga više nema, počeće glasanje. Sve ideje ćemo staviti na beogradski portal i dati mogućnost da građani glasaju. Ideje koje budu imale najviše glasova sprovešćemo u delo“ – najavio je gradonačelnik.

Projekti će se, kako je objasnio, predlagati preko Beokom aplikacije, a takođe će moći i da se predlažu preko anketnog listića, u svakoj opštini koja učestvuje u realizaciji.

 

On je dodao da na ovakav način samo još neke svetske metropole omogućavaju učešće građana u odlučivanju, a Beograd će biti jedan od tih malobrojnih gradova koji će na ovaj način komunicirati sa građanima.

Ovo je veliki, bitan korak. Ako se projekat bude pokazao uspešnim onda će, iz godine u godinu, biti sve više novca izdvojeno u te svrhe – rekao je Mali.

Mali je precizirao da su bile pozvane sve opštine, a da se samo opština Novi Beograd nije odazvala.

„Pretpostavljam da je gospodin Šapić imao nešto važnije od toga da omogući da se glas građana čuje. Međutim, mi ćemo kao grad izvodjiti novac za Novi Beograd i daćemo mogućnsot da građani i te opštine odlučuju o projektima“ – najavio je Mali.

Nadamo se da će ovaj projekat omogućiti da se čuju i predlozi građana sa Leve Obale i pozivamo vas da svoje ideje predlažete u putem Beokom aplikacije.

 

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Овде су потребне разне институције, инфраструктура… доста крпљења. Две рупе пред изборе више не носе гласове. Само конкретно! Болница нека, озбиљни домови здравља, средње и основне школе, вртићи, институти, факултети, нова мрежа путева, нови видови превоза (воз кроз сва насеља, метро линија) индустријска зона, привлачење инвеститора за хотеле, спортске садржаје…
    Све испод тога само нервира и показује непоштовање за овако велики број грађана. 10% СТАНОВНИКА ГРАДА- 0,0010% ПОВРАТА НОВЦА ОД ПОРЕЗА
    НЕКА НЕМА ЗА ЦЕНТАР, ОВДЕ СУ ДОСТА ЗАКИДАЛИ

Decembarska dešavanja u Centru za kulturu ”Vlada Divljan”

Udes na Putu za Kotež, zastoj sve do Zrenjaninskog puta