in ,

Decembarska dešavanja u Centru za kulturu ”Vlada Divljan”

Dok čekamo da dobijemo Dom Kulture I na Levoj Obali, možemo i hoćemo da uživamo u svemu što za nas sprema Centra za kulturu ”Vlada Divljan”, poznat i kao Ustanova Kulture Palilula.

Iako su predstavljanja filmova u okviru 23. Festivala Autorskog Filma završene juče, već danas na Sceni Stamenković, možemo očekivati dve projekcije najgledanijih filmova. U 19 časova biće prikazana muzička drama „Felisite“ u režiji Alain Gomis, dok će već u 21 čas uslediti projekcija filma „Happy End“ u režiji Michael Haneke.

Što se premijera tiče, sutra sledi premijera pozorišne predstave „Zvrčak“ i to na Sceni Stamenković, sa početkom u 20 časova. Već 14. Decembra u 20 časova, očekuje nas premijera urnebesne komedije „Zatvorski Bluz“ u izvođenju Teatra 5.

Centar za kulturu nam je pripremio čak dve nove izložbe za ovaj mesec. Svečano otvaranje izložbe pod nazivom „Dodir Stakla“ autorke Jelene Borovčanin očekuje vas 07. Decembra, sa početkom u 19 časova u galeriji Potkovica. Druga izložba biće svečano otvorena u četvrtak 14. Decembra u Multimedijalnoj sali, i to izložba autorke Irene Paleček Radmanović.

Ovog meseca nas očekuje i veliki broj koncerata u Centru za kulturu i to: KUD „Đoka Pavlović“ (09. Decembra), KUD „Lazar Hrebeljanović (10. Decembra), koncert ansambla „Kolo“ (12. Decembra), KUD „Nikola Tesla (15. Decembra), KUD „Jana“ (16. Decembra), KUD „Despot Stefan“ (17. Decembra) i KUD „Prelo“ (30. Decembra).

Izdvajamo i koncert trupe irskog plesa, „Erin’s Fiddle“, i to u četvrtak 21. Decembra od 19,30 časova na Sceni Stamenković.

Prema informacijama sa sajta Centra za kulturu ”Vlada Divljan”, karte za filmske projekcije iznose 250 dinara, ali vam preporučujemo da proverite cene ulaznica za ostale događaje.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Na Paliluli samo 2 osobe zaražene Malim boginjama

    Građani biraju šta se gradi – Grad izdvaja 200 miliona, a opštine po 10 miliona dinara