in

Ovča i Padinska Skela imaju svoje „Junakinje iz kraja“

Ovča i Padinska Skela imaju svoje Junakinje iz kraja - 08.10.2013.
Ovča i Padinska Skela imaju svoje Junakinje iz kraja - 08.10.2013.

Grad Beograd je realizovao projekat „Osvajanje Beograda“ čiji je primarni cilj da srednjoškolci razvijaju kreativno razmišljanje kako bi se zadovoljile potrebe zajednice i rešio problem na kreativan način.

U konkursu „Junak/junakinja iz kraja“ učestvuju naše dve sugrađanke koje žele da postanu junakinje kao bi poboljšale život, ulepšale naselje i na kreativan način pokazale svoju nesebičnost.

Grad Beograd realizovao je projekat pod sloganom „Postani junak iz kraja/postani junakinja iz kraja“ gde mladi, kreativni tinejdžeri detektuju problem sredine i predlažu projekat koji bi imao za cilj rešenje dotičnog problema koji su finansijski i logistički izvodljivi. U uži izbor najboljih predloga ušli su projekti naših sugrađanki, Tamare Baveljić iz Padinske Skele i Zorane Ljubić iz Ovče.

Predlog broj 4. – Teretana na otvorenom – Padinska Skela

Tamara Baveljić, srednjoškolka iz Padinske Skele, predložila je predlog projekta zvanog „Teretana na otvorenom“. Tamara je smatra da je sport imperativ u vaspitanju dece i predložila je dotičan projekat kako bi da promovisala zdrave stilove života. Te ovim predlogom želi da njeni drugari a i ostali sugrađani shvate značaj sporta. Želi da postane junakinja svoje teretane na otvorenom koja će svim drugarima i sugrađanima priuštiti sprave za vežbanje, klupice, golove za fudbal i slično.

Glasajte za Tamaru, njen predlog je pod brojem četiri (ovde možete lajkovati).

Tamara Baveljić - Padinska Skela - Teretana na otvorenom

 

Predlog broj 5. – Opremanje bibliotele – Ovča

Zorana Ljubić predložila je projekat „Opremanje bibliotke“ u Ovči. No, naselje Ovča može ponosno da se pohvali bibliotekom „Milutin Bojić“ čija kolekcija knjiga je na zadivljujućem nivou. Zorana želi da biblioteka bude tehnički opremljena kako bi mogli da organizuju kulturno-edukativni program u takozvanom prostoru. Junakinja traži novi nameštaj, kompijutersku opremu i ozvučenje.

Glasajte za Zoranu pod rednim brojem pet (ovde možete lajkovati).

Zorana Ljubić - Ovča - Opremanje bibliotke

Najbolji kreativni predlozi dobiće novac neophodan za njihovu realizaciju, a oni koji predlože projekat specijalne nagrade. Autor četiri najkreativnije predloga dobiće na poklon Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1 Titanium Silver 16GB. Grad Beograd, komšiluk i opštine kao i mnog javne ličnosti pomoćiće mladima u procesu ralizacije projekta Osvajanje Beograda.

Mi Vas pozivamo da glasate za naše kreativne sugrađanke na Facebook stranici Osvajanje Beograda do ponedeljka, 07. oktobra po sistemu 1 like=1 glas. Pomozimo devojčicama da postanu Junakinje kraja i ulepšaju našu sredinu. Za dobrobit nas, za dobrobit zajednice, glasajte!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. GLASA SE DO PONEDELJKA DO 24:00.VELIKA BORBA ZA PRVO MESTO.RAZLIKA JE SAMO NEKOLIKO LAJKOVA.
    PODELITE OVAJ LINK,STAVITE GA NA SVOJ TIME LINE… POZOVITE VAŠE PRIJATELJE DA NAM POMOGNU !!!

    DA BI DOBILI KUTAK ZA MLADE U POTKROVLJU BIBLIOTEKE u Ovči, ZA FILMSKE PROJEKCIJE,MUZIČKE I KNJIŽEVNE VEČERI MORAMO IMATI NAJVIŠE LAJKOVA.KLIKNITE NA SLIKU I LAJKUJTE BROJ 5.

    PODELITE OVAJ LINK,STAVITE GA NA SVOJ TIME LINE… POZOVITE VAŠE PRIJATELJE DA NAM POMOGNU !!!

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=171879629674033&set=a.172035342991795.1073741834.160008197527843&type=1&theater

Danas počinje rekonstrukcija pruge Beograd-Pančevo

Uskoro rekonstrukcija pruge na Pančevačkom mostu

Policajci u civilu brinu o bezbednosti vozača GSP-a - 05.10.2013

Vozači GSP-a dobili pojačanje