Vozači GSP-a dobili pojačanje - www.lobi-info.rs

Vozači GSP-a dobili pojačanje

3 minuta za čitanje
Policajci u civilu brinu o bezbednosti vozača GSP-a - 05.10.2013

Grad Beograd i predstavnici MUP-a postigli su dogovor da pripadici MUP-a pruže građanima i vozačima bezbednost na pojedinim gradskim linijama čime će se sprečiti vandalizam koji hara gradom.

Ove godine zabeleženo je 48 napada na šofere autobusa i 80 na kontrolore.

Na sastanku predstavnika MUP-a, Sekretarijata za saobraćaj, Direkcije za javni prevoz i GSP dogovoreno je da o bezbednosti vozača u autobusu brine policija zbog sve učestalijih napada na šofere. Takođe u autobusima počinje uvođenje video-kamera kako bi se stalo na put vandalizmu i neosnovanim napadima. Do sada je sprovedeno kamera u 30 „Kafovih“ tramvaja, 32 zglobna „Ikarbusova“ autobusa nabavljena ove godine i 200 zglobnih „Solarisovih“ autobusa, čija će kompletna isporuka biti do kraja godine.

“U toku ove godine bilo je 48 napada na vozače GSP „Beograd“ i privatnih prevoznika i više od 80 na kontrolore. Odlučili smo da policija u civilu doprinose bezbednosti vožnje. Efikasnijem radu policije doprineće i skraćeni istražni postupak jer će se počinioci incidenta odmah privoditi sudiji za prekršaje. Takođe smo omogući direktnu vezu vozača sa dežurnim centrom MUP, pa će u slučaju napada pozivom moći direktno da kontaktiraju sa policijom.”- rečeno je na sastanku.

Sindikat GSP-a preti štrajkom

Sindikat “Nezavisnost” GSP najavljuje da Policajci u civilu brinu o bezbednosti vozača GSP-aukoliko se njihovi zahtevi koji se tiču očuvanja radnikove glave, imovine i putnika GSP-a ne shvate ozbiljno i alarmantno, počeće sindikalnu borbu. Najavljuju protest stajanjem autobusa od 15-30minuta a ukoliko i to ne uradi plodom preduzeće radikalnije poteze, početak štrajka.

Smatramo da je bolje rešenje da se u svako vozilo ugrade kabine od ojačanog stakla, kao što je to još davno urađeno u jednom broju trolejbusa, tramvaja i vozila privatnih prevoznika.Predlažemo da se otvori služba saobraćajne logistike čiji će primarni zadatak biti praćene pojava vezanih za ponašanje i sposobnosti vozača, udese, huliganske napade na osoblje i koja će podnositi prekršajne i krivčne prijave protiv huligana“– izjavio je Branislav Vukotić, predsednik sindikata.

Napadi na vozače kao i na ostale učesnike u saobraćaju su nedopustivi jer u ovoj celoj priči važno je biti čovek i ispoštovati prava koja sleduju svakog građanina. Osuđujemo upotrebu sile na vozače kao i na kontrolore jer svi smo mi ljudi koji se bore za svoje novo sutra.

Leave a Reply

Ovča i Padinska Skela imaju svoje Junakinje iz kraja - 08.10.2013.
Prethodna priča

Ovča i Padinska Skela imaju svoje „Junakinje iz kraja“

Udes na Zrenjaninskom putu
Sledaća priča

Udes na Zrenjaninskom putu blokirao saobraćaj

Poslednje od Vesti