Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Policajci u civilu brinu o bezbednosti vozača GSP-a - 05.10.2013

Vozači GSP-a dobili pojačanje

u Vesti od
Bitolj – Restoran i kafana

Grad Beograd i predstavnici MUP-a postigli su dogovor da pripadici MUP-a pruže građanima i vozačima bezbednost na pojedinim gradskim linijama čime će se sprečiti vandalizam koji hara gradom.

Ove godine zabeleženo je 48 napada na šofere autobusa i 80 na kontrolore.

Na sastanku predstavnika MUP-a, Sekretarijata za saobraćaj, Direkcije za javni prevoz i GSP dogovoreno je da o bezbednosti vozača u autobusu brine policija zbog sve učestalijih napada na šofere. Takođe u autobusima počinje uvođenje video-kamera kako bi se stalo na put vandalizmu i neosnovanim napadima. Do sada je sprovedeno kamera u 30 “Kafovih” tramvaja, 32 zglobna “Ikarbusova” autobusa nabavljena ove godine i 200 zglobnih “Solarisovih” autobusa, čija će kompletna isporuka biti do kraja godine.

  „Bus plus" mora da se plati. Kazne za švercere ostaju

“U toku ove godine bilo je 48 napada na vozače GSP “Beograd” i privatnih prevoznika i više od 80 na kontrolore. Odlučili smo da policija u civilu doprinose bezbednosti vožnje. Efikasnijem radu policije doprineće i skraćeni istražni postupak jer će se počinioci incidenta odmah privoditi sudiji za prekršaje. Takođe smo omogući direktnu vezu vozača sa dežurnim centrom MUP, pa će u slučaju napada pozivom moći direktno da kontaktiraju sa policijom.”- rečeno je na sastanku.

Sindikat GSP-a preti štrajkom

Sindikat “Nezavisnost” GSP najavljuje da Policajci u civilu brinu o bezbednosti vozača GSP-aukoliko se njihovi zahtevi koji se tiču očuvanja radnikove glave, imovine i putnika GSP-a ne shvate ozbiljno i alarmantno, počeće sindikalnu borbu. Najavljuju protest stajanjem autobusa od 15-30minuta a ukoliko i to ne uradi plodom preduzeće radikalnije poteze, početak štrajka.

  Svakodnevne slike iz autobusa koji saobraćaju levom obalom

Smatramo da je bolje rešenje da se u svako vozilo ugrade kabine od ojačanog stakla, kao što je to još davno urađeno u jednom broju trolejbusa, tramvaja i vozila privatnih prevoznika.Predlažemo da se otvori služba saobraćajne logistike čiji će primarni zadatak biti praćene pojava vezanih za ponašanje i sposobnosti vozača, udese, huliganske napade na osoblje i koja će podnositi prekršajne i krivčne prijave protiv huligana”– izjavio je Branislav Vukotić, predsednik sindikata.

Napadi na vozače kao i na ostale učesnike u saobraćaju su nedopustivi jer u ovoj celoj priči važno je biti čovek i ispoštovati prava koja sleduju svakog građanina. Osuđujemo upotrebu sile na vozače kao i na kontrolore jer svi smo mi ljudi koji se bore za svoje novo sutra.

  Vrućine proredile već proređeni letnji red vožnje
Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh