Uskoro rekonstrukcija pruge na Pančevačkom mostu - www.lobi-info.rs

Uskoro rekonstrukcija pruge na Pančevačkom mostu

2 minuta za čitanje
Danas počinje rekonstrukcija pruge Beograd-Pančevo
Danas počinje rekonstrukcija pruge Beograd-Pančevo

Železnica Srbije dobila je dozvolu za izvođenje radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge od Beograda do Pančeva koja će se finansirati iz ruskog državnog kredita.

Iz ruskog državnog kredita ukupne vrednosti od 800 mil USD, za modernizaciju pruge Pančevački most – Pančevo Glavna biti izdvojeno je oko 60 mil EUR.

Železnica Srbije saopštila je da je odobrena građevinska dozvola od Ministarstva građevinarstva i urbanizma Srbije, za rekonstrukciju i modernizaciju pruge Pančevački most-Pančevo Glavna. Projekat se finansira iz ruskog državnog kredita, a uz punu pomoć i podršku Ministarstva građevinarstva obezbeđeno je i finansijsko učešće države Srbije u ovom poslu, u vrednosti od 15 odsto od iznosa kreditnih sredstava.

Obezbeđeno je finansijsko učešće države Srbije u vrednosti od 15 odsto od iznosa kreditnih sredstava, zahvaljujući odličnoj saradnji Železice i Ministarstva saobraćaja. Na taj način stekli su se uslovi za početak modernizacije dotične pruge i možemo ponosno da najavimo novu prugu sa novim redom vožnje oko 2015/2016 godine”– izjavili su nadležni Železnice Srbije

Projekat će obuhvatiti modernizaciju pruge Pančevački most- Pančevo glavna kao i rekonstrukcija postojećeg koloseka i infrastrukture na stanicama leve obale Beograda: Krnjača, Ovča, Pančevački most, Krnjača most i Sebeš. Takođe projektom je obuhvaćen i most preko Tamiša, dve stanice, dva stanična perona, pet novih mostova, jednu ukrsnicu, vučnu podstanicu Pančevo i ranžirnu stanicu Krnjača.

Uskoro rekonstrukcija pruge na Pančevačkom mostuŽeleznica Srbije i RZZD Internešnel potpisali su aneks broj jedna Ugovor za modernizaciju srpskih železnica još 14. juna ove godine i predvideli rok za završetak radova od 824 dana. Tako da novom dvoklesečnom, elektrificiranom prugom između Beograda i Pančeva ćemo putovati 2015/2016. godine.

Ugovor koji je potpisan sa ruskom železnicom je definitivno jedan od najvećih investicionih projekata srpske železnice u proteklih nekoliko decenija. Nadamo se da će srpska železnica u narednom periodu biti mnogo kvalitetnija, efikasnija kao i modernija.

Leave a Reply

Prilaz vrtiću „Dunavska bajka“ nemoguć - 03.10.2013
Prethodna priča

Prilaz vrtiću „ Dunavska bajka “ nemoguć

Ovča i Padinska Skela imaju svoje Junakinje iz kraja - 08.10.2013.
Sledaća priča

Ovča i Padinska Skela imaju svoje „Junakinje iz kraja“

Poslednje od Vesti