Prilaz vrtiću „ Dunavska bajka “ nemoguć - www.lobi-info.rs

Prilaz vrtiću „ Dunavska bajka “ nemoguć

3 minuta za čitanje
4
Prilaz vrtiću „Dunavska bajka“ nemoguć - 03.10.2013
Prilaz vrtiću „Dunavska bajka“ nemoguć - 03.10.2013

Žitelji leve obale Beograda već duže vreme imaju problem sa prilazom vrtiću „ Dunavska bajka “ u Borči. Bez trotoara, po blatu i barama hodaju roditelji 350 dece a rešenje problema ni na vidiku.

Predškolska ustanova „ Dunavska bajka “ ipak nije mogla da opravda epitet najsavremenijeg vrtića na levoj obali Beograda jer je prilaz istom nemoguć i neizvodjiv jer su prilazne staze pretvorene u kratere, prepune rupa, blata i vode.

Tri stotine mališana i roditelja da bi stigli do predškolske ustanove „ Dunavska bajka “ u Borči, moraju da prođu preko rupe, zaobiđu bare i potrude se da suvi i čisti stignu do odredišta. Gotovo da ne postoji dan kad neko dete nije palo, isprljalo se pa i povredilo. Roditelji su ogorčeni činjenicom da već duže vreme niko ne preduzima potrebne mere koje bi mališanima obezbedile prijatan boravak u vrtiću.

Svake zime i jeseni se susrećemo sa istim problemom jer se rupe u tom periodu ispune kišom i veoma je teško zaobići ih. Najteže mi pada kad dete trebam da zadržim da mi ne potrči u zagrljaj jer to predstavlja veom veliku opasnost.“- izjavila je majka četvorogodišnjeg deteta.

U predškolskoj ustanovi kažu da će zajedno sa Beograd putom i sekretarijatom za saobraćaj, prilaz vrtiću uskoro poprimiti novi izgled. Ali datum i godinu radova, nažalost, nisu precizirali.

Podsećamo da je vrtić “ Dunavska bajka ” dobio priznanje najtraženijeg i najatraktivnijeg vrtića među palilulskim roditeljima počekom upisa mališana. Građen po evropskim standardima, od najkvalitetnijeg materijala, odlične infrastrukture, stučnog osoblja osvojio je simpatije. Vrtić „Dunavska bajka“ se prostire na površini od 2.140 kvadrata, kapaciteta od 230 mališana raspoređenih u pet jaslinih grupa, kao i mališana raspoređenih u vrtićkim grupama. Pored odlične infrastrukture, prednost je to što se može povećati i smanjiti po principu lego kocki ili prebaciti na drugu teritoriju. Objekat je izgrađen od najkvalitetnijeg panela koji obećava odličnu izolaciju i zimi kao i leti.

Ali ipak nije opravdao dotične epitete jer sve pogodnosti padaju u vodu kada roditelji moraju biti vešti u preskakanju prepreka kako bi bezbedno doveli svoje mališane u vrtić.

Nadamo se da će predškolska ustanova “ Dunavska bajka ”, Beograd put i sekretarijat za saobraćaj ozbiljnije shvatiti problem koji dovodi u pitanje bezbednost naših mališana. Vrtić je njihov kutak sreće, radosti i igre i ni svi idali sveta nisu vredni njihovih suza.

4 Comments

  1. U tekstu ste napravili gresku-Dunavska bajka nije predskolska ustanova,vec vrtic koji se nalazi u sastavu PU Bosko Buha. Ista je nadlezna i za vrtic Mimoza u Krnjaci koji dugi niz godina ima problem sa poplavom ispred ulaza.Naime,i najmanja kisa onemogucava ulazak u dvoriste vrtica.Prilazna ulica je dvosmerna,a pri tom veoma prometna i uska.Kada vodimo decu moramo da se opremimo gumenim cizmama,a ni camac ne bi bio na odmet.To samo pokazuje koliko opstina Palilula brine o sugradjanima sa leve obale.

    • Ista stvar je i sa prilazom vrtiću Cvrčak u Borči, koji je u slepoj ulici, a nema mesta za parking, pa su gužve i zakrčenja prevelika

  2. Samo se pitam ko je ovako nesto mogao da napise??? Tacno je da parking ispred vrtica nije betoniran ali je apsolutno stavljen u funkciju. Postoje opravdani razlozi zbog cega je to tako. Veoma sam razocarana da neko na ovaj nacin zloupotrebljava deciji vrtic, a pri tom se ne pita kakvi su to ljudi koji u neposrednoj blizini vrtica u kontinuitetu pravi deponiju smeca. Zasto se to ne zapitate?. Podatke koje ste izneli o kapacitetu,broju grupa i dece je ne tacan te vas najljubaznije molim da ne iznosite u javnost netacne informacije. Veoma sam licno pogodjena sa vasom recenicom “ nije opravdao epitet najpoželjnijeg i najmodernijeg vrica..“ Zasto?? Zato sto je parking kamenit a ne betoniran,zato sto vrtic ima pet ulaza pa je roditeljima omoguceno da udju u dvoriste koje je jedno od najlepsih na Paliluli a i sire,odakle im vise odgovara, a da ne pricam o samoj zgradi,opremljenosti i profesionalcima koji tu rade. . Ja vas pozivam da dodjete u vrtic Dunavska bajka i da se sami uverite u istinitost mojih reci!!!

    • Slažem se sa Vama Olja! Pitala bih brižnu majku tog četvorogodišnjeg deteta, da li ga ona preuzima na prilazu ili u dvorištu, pa ono ne može zbog rupa da joj potrči u zagrljaj!?

Leave a Reply

U lančanom sudaru na Pančevačkom most teže povređeno dete - 02.10.2013
Prethodna priča

U lančanom sudaru na Pančevačkom mostu teže povređeno dete

Danas počinje rekonstrukcija pruge Beograd-Pančevo
Sledaća priča

Uskoro rekonstrukcija pruge na Pančevačkom mostu

Poslednje od Vesti