in

Vrtić „Dunavska bajka“ u Borči najtraženiji

Vrtići prebukirani: U Borči, Kotežu i Krnjači neće biti upisano ni jedno dete

Ovogodišnji konkurs za upis dece je završen 22. maja a roditelji su svoje najveće  interesovanje posvetili  vrtiću u Borči, „Dunavska bajka“.

Najsavremeniji vrtić na levoj obali Beograda građen po evropskim standardima, od najkvalitetnijeg materijala, odlične infrastrukture, stučnog osoblja osvojio je simpatije roditelja ali i mališana.

Vrtić “Dunavska bajka” u Borča je dobio priznanje najtraženijeg i najatraktivnijeg vrtića među palilulskim roditeljima. Tražnja je porasla zbog brojnih prednosti koje vrtić pruža kako mališanima tako i roditeljima. Nalazi se na izuzetnoj lokaciji, izuzetno infrastrukturno atraktivan i raspolaže stručnim osobljem.

Vrtić „Dunavska bajka“ se prostire na površini od 2.140 kvadrata, kapaciteta od 230 mališana raspoređenih u pet jaslinih grupa, kao i mališana raspoređenih u vrtićkim grupama. Pored odlične infrastrukture, prednost je to što se može povećati i smanjiti po principu lego kocki ili prebaciti na drugu teritoriju. Objekat je izgrađen od najkvalitetnijeg panela koji obećava odličnu izolaciju i zimi kao i leti.

Pored odličnog, atraktivnog objekta čar ovog vrtića jesu vaspitačice koje sa puno entuzijazma, želje za usavršavanjem, jedva čekaju da pruže ruku mališanima. Ne sumljamo da će izostati dobar, kvalitetan rad sa decom praćeno osmehom i dečijom grajom. Blizina vrtića je takođe još jedna bitna prednost koja utiče na roditelje da se opredele za „Dunavsku bajku“.

Vrtić „Dunavska bajka“ u Borči najtraženiji - 05.06.2013.Ljiljana Jovičić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu koja je pre 3 godine otvorila ovaj vrtić je rekla, „Da je ove godine pristiglo mnogo manje zahteva za upis nego prošle te će beogradski vrtići pružiti utočište svakom mališanu. Naglasila je da borčanski vrtić „Dunavska bajka“ je trenutno najpoželjniji jer je novi objekat, atraktivniji od drugih. Jedni roditelji se opredeljuju za bliži vrtić, drugi za najlepši ali je evidentno da “Dunavska bajka” zadovoljava oba kriterijuma“.

Konkurs za upis dece je završen još se čekaju konačne liste primljenih mališana koje se očekuju u roku od dve nedelje u svim predškolskim ustanovama. Ukoliko roditelji ne budu zadovoljni, svoju žalbu mogu podneti centralnoj upisnoj komisiji kao i mešovitoj komisiji koju čine predstavnici grada i predškolske ustanove. Rok za podnošenje žalbe je osam dana.

Inače Beograd će 2013. godine moći da se pohvali sa još tri vrtića, čeme se povećava kapacitet za 1000 mesta. Raduje nas činjenica što je grad shvatio problem nedostatka mesta za upis najmlađih sugrađana i što je razvio strategiju izgradnje novih vrtića. Iskreno se nadamo izgradnji još nekog vrtića na levoj obali Beograda jer se još uvek se može čuti vapaj roditelja za novim vrtićima, za ulaganjem u već postojeća kako bi se deci pružila kompletnja dečija zaštita.

A „Dunavska bajka“ će dočekati svoje mališane već 02. septembra. Nadamo se da će opravdati svoje priznanje najtraženijeg, najatraktivnijeg vrtića dobrim i kvalitetnim radom sa paliluskom decom u kojem je zagarantovan osmeh, zadovoljstvo i radost.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Zaista je dobar. Na odlicnoj lokaciji, prijatan za boravak dece, a o vaspitacicama – samo reci hvale – prijatne, komunikativne, pune radnog elana i zelje za pruzanjem znanja deci! Cista 10ka

  2. Vrtic je toliko „dobar“ da cu da ih tuzim, kako vaspitacice jedne grupe, tako i njihovu seficu Olju koji su svi zajedno dno dna. Sramota ziva. Zao mi je sto sam ikada svoje dete izlagala takvom okruzenju…

Zašto su građani leve obale Beograda ostali bez struje usled nevremena?!

Skupština raspravlja o predlogu osnivanja škole „Kraljica Marija“ u Ovči

Škola u Ovči dobija novo ime „Kraljica Marija“