in

Odvezeno gotovo 9 tona otpada sa deponije kod Velikog blata

Udruženje Eko Pnačevački rit nastavlja da uklanja divlje deponije sa leve obale kojih nažalost ima na svakom koraku i u svakom naselju.

Na red je došla i deponija nadomak zaštićenog staništa Veliko blato sa koje je u Vinču odneto gotovo 9 tona otpada i smeća.

Podsećanja radi, stanište Veliko blato zaštićeno je od 2016. godine i broji preko 190 vrsta biljaka, 120 vrsta ptica kao i dve vrste zaštićenih orhideja.

Ovo je samo jedna u nizu uklonjenih divljih deponija, a u uklanjanju sve češće učestvuju i društveno odgovorna preduzeća sa leve obale.

Nažalost, veliki broj privatnih autoprevoznika zbog sitne uštede izbacuje otpad na divlje deponije umesto da ih odvozi u Vinču.

Koliko je ta ušteda sitna govori podatak da je skoro 9 tona otpada tokom ove akcije deponovano u Vinči za samo 550 dinara.

Kada ih uhvatimo u prekršaju, bićemo nemilosrdni u smislu uticaja na kaznene mere nadležnih inspekcija – poručuju iz obog udruženja

Očigledno je da kažnjavanje ovakvih zagađivača još uvek ne daje zadovoljavajuće rezultate, jer neprestano pronalaze nove lokacije na levoj obali gde istovaruju otpad.

Nadamo se da će i sugrađani preuzeti inicijativu i fotografisati i prijaviti zagađivače koji naš komšiluk pretvaraju u jednu ogromnu divlju deponiju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Besplatna predstava „Primadone“ u CK „Vlada Divljan“

Protest Car:Go vozača u Krnjači zbog oduzimanja vozila