in

Udruženje Eko-Pančevački rit vredno čisti naselja leve obale

Svako ko se zatekao u naselju Centar 3 u Borči, ovih dana, mogao je da primeti kako je nestala još jedna ružna deponija. I nemojte se prevariti, nisu to počistile gradske službe zbog izbora, a nisu ni građani sami. Za ova lepa iznenađenja zaslužne su ideje i vredne ruke članova udruženja Eko-Pančevački rit.

Udruženje je na predlog svojih građana koji žive u centru 3, donelo odluku da uredi i ukloni ruglo životne sredine u ulici Julije Delere, gde privremeno u montažnim objektima žive izbegla lica.

Pre izvesnog vremena došlo je do požara na ovim objektima, pa je jedna četvrtina objekta izgorela do temelja. Na toj površini je ostalo zgarište koje se kasnije nemarom pojedinih građana pretvorilo u divlju deponiju raznog smeća i staništa raznih glodara. Nažalost, najveći doprinos tom ruglu su dali stanari tog montažnog objekta.

Kako je izgledalo čišćenje, pogledajte kroz fotografije:

Članovi udruženja pokupili su sekundarne sirovine (plastične flaše, limenke, staklenu ambalažu i tvrdu plastiku), ukupno 16 džakova, i poklonili romskoj porodici koja živi od sakupljanja sekundarnih sirovina. Ostali komunalni otpad (11 džakova) pokupljen je i odložen u kontejnere koji se nalaze na svega 15 metara od deponije.

Takođe, članovi udruženja odvezli su sav građevinski šut sa pomenute lokacije, zatim će nasuti zdravu zemlju, posejati travu i na toj lokaciji postaviti par klupa, ljuljašku i klackalicu. Sve troškove ove akcije snosi samo udruženje „Eko-Pančevački rit“.

Članovi ovog vrednog udruženja, kojima je ovo još jedna u nizu ovakvih akcija, apeluju na sugrađane da čuvajju prirodu, kao što ona čuva nas!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Balerine iz Borče i Skele opet osvajaju međunarodne nagrade

    Stajalište izmešteno, ali građane niko nije obavestio