in

Balerine iz Borče i Skele opet osvajaju međunarodne nagrade

Već smo vas upoznali sa ranijim uspesima balerina iz Borče i Padinske Skele, a ovoga puta osvojile su Beč i ponovo se vratile sa gomilom nagrada.

Na međunarodnom takmičenju Fest Info Dance u Beču, naše balerine nastupile su sa 20 koreografija u 4 starosne kategorije. U disciplinama Classic Ballet, Contemporary, Modern i Open disciplinama, takmičile su se u solo, duo, grupnim koreografijama i formacijama.

Takmičenje Fest Info Dance u Beču

Na ovom takmičenju, među 3000 učesnika iz 12 zemalja, sa preko 600 koreografija, u neverovatnoj konkurenciji, nastupilo je 30 naših balerinica i balerina, uzrasta od 5 do 22 godine, iz Borče, Padinske Skele i Rakovice. Takmičenje se odvijalo istovremeno na tri scene i učestvovalo je čak do 30 koreografija u svakoj kategoriji.

Balerine su osvojile 12 nagrada na ovom takmičenju, od čega jedno prvo mesto, tri treća, jedno četvrto i tri peta, što je odličan uspeh u oštroj međunaqrodnoj konkurenciji.

Balerine iz Borče i Skele u Beču

Učešće na ovom takmičenju ne bi bilo moguće da opština Palilula nije prepoznala prethodne uspehe naših mladih talentovanih devojčica i pomogla im da se obezbedi prevoz i smeštaj za mlade takmičarke.

„Za učesnike, ovo je bilo fenomenalno, novo iskustvo. Stekle su nova poznanstva, a imale su i mnogo toga da vide i nauče.“ – rekla nam je Ljiljana Spasić, njihov pedagog i koreograf.

Nakon takmičenja balerine su imale prilike da obiđu Belvedere, Prater, Senbrun i Lihtenstajn, a organizator je obezbedio izuzetan hotel u centru Beča, pa su se i deca i roditelji vratili u Srbiju zadovoljni ovim lepim iskustvom.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Vozač udario kolima devojku na Zrenjaninskom putu i pobegao

    Udruženje Eko-Pančevački rit vredno čisti naselja leve obale