in

Uspesi malih balerina iz Borče i Padinske Skele

Za dva meseca ove talentovane devojčice, uzrasta od 5 do 10 godina, uspele su da osvoje čak 30 zlatnih, 7 srebrnih i 2 bronzane medalje i da u najboljem svetlu predstave Srbiju.

Već 4 godine, baletski studio Flex, okuplja talentovane devojčice iz Borče i Padinske Skele, kao i iz Rakovice, a sa njima vredno radi Ljiljana Spasić, baletski pedagog i koreograf.

U novembru, na II Balkan Music Arts & Dance Olimpijadi, održanoj u Domu Garde na Topčideru, ovaj baletski studio  predstavio se sa 16 koreografija i osvojio medalju za svaku od njih, dakle 13 zlatnih, 2 srebrne i jednu bronzanu medalju. 

Odmah nakon ovog uspeha, devojčice su se spremile u pohod na International Youth Arts Olimpijadu, koja je održana početkom decembra u Ruskom Kulturni Informativnom Centru u Sofiji. Zbog visokih troškova učešća roditelji nisu sve mogli da finansiraju sami, pa im je opština Palilula pomogla tako što je za devojčice i roditelje obezbedila prevoz na ovo takmičenje.

Ova avantura nije bila nimalo laka, ni za decu, ni za roditelje. Putovanje je trajalo celu noć i u Sofiju smo stigli izuzetno rano, ali na sreću, ljubazno osoblje Ruskog Kulturnog Centra pustilo nas je da se smestimo u Mramornu salu, odmorimo i ugrejemo do početka takmičenja.

Nažalost, zbog nedostatka sredstava nisu mogli da obezbede prenoćište u Sofiji kako bi male balerine učestvovale na Gala večeri, koja je održana tokom drugog dana Olimpijade, ali sa ovog putovanja devojčice su donele sa sobom još 17 zlatnih, 5 srebrnih i jednu bronzanu medalju.

I ovoj priči opet nije kraj! Dok se spremaju za još jedno međunarodno takmičenje, koje se održava polovinom februara u Beču, vredno rade i učestvuju u humanitarnim akcijama na Institutu za majku i dete i UDK Tiršova, kako bi oboleloj deci ulepšale novogodišnje praznike i donele radost.

Opština Palilula je obećala da će ovim divnim devojčicama i njihovim roditeljima pomoći tako što će obezbediti smeštaj, kada u februaru krenu u osvajanje Beča, a mi se nadamo da će se i pojedine lokalne kompanije uključiti da podrže ovu vrednu i talentovanu decu.

 

Drage devojčice, SVAKA ČAST, samo tako nastavite, a mi ćemo i dalje pratiti vaše uspehe.

(Foto: Flex studio)

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Uz mnogo truda,uspeha,vezbanja i rada postale smo uspesne.Trudicemo se jos vise i nastaviti da donosimo zlatne medalje.Hvala Balerinama i nasoj Ljlji na ovom ponosu sto sada kao mame osecamo!

Kako do BESPLATNIH karata za „Pozorište na šinama“?

Ozbiljno se radi na sanaciji, dok Beogradski vodovod nema pojma o tome (FOTO)