Uspesi malih balerina iz Borče i Padinske Skele - www.lobi-info.rs

Uspesi malih balerina iz Borče i Padinske Skele

3 minuta za čitanje
2

Za dva meseca ove talentovane devojčice, uzrasta od 5 do 10 godina, uspele su da osvoje čak 30 zlatnih, 7 srebrnih i 2 bronzane medalje i da u najboljem svetlu predstave Srbiju.

Već 4 godine, baletski studio Flex, okuplja talentovane devojčice iz Borče i Padinske Skele, kao i iz Rakovice, a sa njima vredno radi Ljiljana Spasić, baletski pedagog i koreograf.

U novembru, na II Balkan Music Arts & Dance Olimpijadi, održanoj u Domu Garde na Topčideru, ovaj baletski studio  predstavio se sa 16 koreografija i osvojio medalju za svaku od njih, dakle 13 zlatnih, 2 srebrne i jednu bronzanu medalju. 

Odmah nakon ovog uspeha, devojčice su se spremile u pohod na International Youth Arts Olimpijadu, koja je održana početkom decembra u Ruskom Kulturni Informativnom Centru u Sofiji. Zbog visokih troškova učešća roditelji nisu sve mogli da finansiraju sami, pa im je opština Palilula pomogla tako što je za devojčice i roditelje obezbedila prevoz na ovo takmičenje.

Ova avantura nije bila nimalo laka, ni za decu, ni za roditelje. Putovanje je trajalo celu noć i u Sofiju smo stigli izuzetno rano, ali na sreću, ljubazno osoblje Ruskog Kulturnog Centra pustilo nas je da se smestimo u Mramornu salu, odmorimo i ugrejemo do početka takmičenja.

Nažalost, zbog nedostatka sredstava nisu mogli da obezbede prenoćište u Sofiji kako bi male balerine učestvovale na Gala večeri, koja je održana tokom drugog dana Olimpijade, ali sa ovog putovanja devojčice su donele sa sobom još 17 zlatnih, 5 srebrnih i jednu bronzanu medalju.

I ovoj priči opet nije kraj! Dok se spremaju za još jedno međunarodno takmičenje, koje se održava polovinom februara u Beču, vredno rade i učestvuju u humanitarnim akcijama na Institutu za majku i dete i UDK Tiršova, kako bi oboleloj deci ulepšale novogodišnje praznike i donele radost.

Opština Palilula je obećala da će ovim divnim devojčicama i njihovim roditeljima pomoći tako što će obezbediti smeštaj, kada u februaru krenu u osvajanje Beča, a mi se nadamo da će se i pojedine lokalne kompanije uključiti da podrže ovu vrednu i talentovanu decu.

 

Drage devojčice, SVAKA ČAST, samo tako nastavite, a mi ćemo i dalje pratiti vaše uspehe.

(Foto: Flex studio)

2 Comments

  1. Uz mnogo truda,uspeha,vezbanja i rada postale smo uspesne.Trudicemo se jos vise i nastaviti da donosimo zlatne medalje.Hvala Balerinama i nasoj Ljlji na ovom ponosu sto sada kao mame osecamo!

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Kako do BESPLATNIH karata za "Pozorište na šinama"?

Sledaća priča

Ozbiljno se radi na sanaciji, dok Beogradski vodovod nema pojma o tome (FOTO)

Poslednje od Kultura