in

Ozbiljno se radi na sanaciji, dok Beogradski vodovod nema pojma o tome (FOTO)

Žiteljima ulice JNA u Borči dobro je poznata „nestabilna“ raskrsnica sa ulicom Trga oslobođenja. Nadomak pomenute raskrsnice nalazi se Osnovna škola Stevan Sremac, a nestabilno tlo je tačno između starog borčanskog groblja i crpne stanice „Stara Borča“.

Mi smo o ovom, često aktuelnom problemu, pisali i ranije, jer se već godinama u nazad na istom mestu javlja sličan ili verovatno isti problem. Koliko je raskrsnica utonula 2014. godine – kao da je vakum povukao na dole – izveštavali smo i fotografisali, a više o tome možete videti OVDE.

„Nestabilna“ raskrsnica utonula je i ove godine. Prema prijavama sugrađana 20. novembra ove godine primećena je ogromna rupa u dotičnoj ulici. Ubrzo nakon dojave izašli smo na teren i ustanovili da je stanje blaže od onog od pre 3 godine, ali svakako ne bezazleno, a vest o tome možete pročitati OVDE.

Kako se na ovom problemu još uvek radi, sugrađane, tog dela naselja, zanimalo je kada će isto biti završeno. Naravno i smo zainteresovani za pomenuti problem, kao i za razlog zbog kojeg se ovaj problem iznova vraća.

Zato smo se za više informacija obratili Beogradskom vodovodu i kanalizaciji, međutim, operater kontakt centra nema informaciju da su bilo kakvi radovi u toku.

U želji da potvrdimo navode sugrađana da ovaj problem još uvek nije rešen, izašli smo danas na lice mesta i zaista zatekli radove u toku i dalje zatvoren taj deo ulice.

Upitali smo radnike vodovoda koje smo zatekli na gradilišu, da li među njima ima nekog od nadređenih, kako bismo se više raspitali o samim radovima. Od njih smo saznali da tu nema nikoga kome možemo da se obratimo i da se za sve informacije obratimo, već kontaktiranom, kontakt centru.

Naravno, opet pozivamo gore navedeni kontakt centar, gde nas pomalo „drsko i nepoverljivo“ upućuju da se obratimo emejlom, pošto oni nemaju nikakvu prijavu, niti izdat nalog za rad. Nije nam bilo teško, stoga putem emejla „ponovo“ prijavljujemo problem, prosleđujemo fotografije i postavljamo dodatna pitanja.

Sramota je, da smo prošlog puta na licu mesta, zatekli čak pet ekipa JKP „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ a da njihove kolege iz „Kontakt centra“ nemaju pojma o čemu se radi. 

Ovom prilikom priznajemo da smo prošlog puta nepravedno kritikovali građane na što nisu prijavili problem i zbog toga se sada javno izvinjavamo.

Nadamo se brzom odgovoru nadležnih, kako bismo što pre svi znali uzrok ovog problema, kao i rok za rešavanje istog. Pored brzog odgovora, nadamo se da će ubuduće nadležni biti informisaniji od građana i nas. A povrh svega se nadamo da će se ovaj problem ovom prilikom zaista i rešiti – dugotrajno.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Uspesi malih balerina iz Borče i Padinske Skele

Počelo postavljanje klizališta u Borči u Centru 3