Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Besplatna predstava “Primadone” u CK “Vlada Divljan”

u Dešavanja od

U centru za kulturu “Vlada Divljan” očekuje nas predstava “Primadone”, još jedna sjajna besplatna predstava i to u ponedeljak 27. maja od 20.00 časova.

Ponekad su fiktivni život pozoriša i onaj stvarni koji živimo neobično isprepletani. Milena i Dara su žene u “najboljim” godinama, glumice i primadone, koje žive u napuštenom pozorištu kojem prete da će biti srušeno.

Udovica i ljubavnica direktora, glavnog glumca i režisera tog istog pozorišta, su ujedinjene u ljubavi i sećanju na jednog čoveka, ali iideala o boljem svetu. U dijalozima s humorom vaskrsava era puna snova i utopija, u kojima obe primadone mešaju svoje nezdrave nade i sentimentalno staro rivalstvo.

Tragikomična priča o moralnim i društvenim vrednostima, o moći pozorišta da razbudimisli i promeni savest kod publike, o primitivizmu, o dva različita karaktera… Originalnamuzika Sanje Ilića i songovi koje naše primadone sa velikim uživanjem pevajunaglašavaju ove dramaturške vrednosti.

Ova predstava Irfana Mensura je inspirisana dramskim delom “Opsada Lenjingrada”savremenog španskog pisca H. S. Sinestera. Glavne uloge ponele su Tanja Bošković i Rada Đuričin.

Besplatne karte mogu se preuzeti danas, 23. maja na blagajni Centra za kulturu “Vlada Divljan” od 16.00 do 20.00 časova.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh