in

Penzioneri PKB-a nisu zadovoljni ponuđenim dogovorom

Od kada je nekadašnji PKB prodat kompaniji Al Dahra, Udruženje penzionera Rit pokušavalo je da se izbori za prava penzionera i bivših radnika PKB-a jer su smatrali da oni imaju pravo na određenu naknadu.

Bili smo svedoci sudskog procesa, protesta, kako na levoj obali, tako i u centru Beograda, a kada je Vlada Srbije ponudila razgovore mnogi su se ponadali pozitivnom rešenju.

Pre nekoliko dana udruženje Rit objavilo je ishode pregovora sa državnim institucijama, ali nisu svi zadovoljni postignutim dogovorom.

Kako se u saopštenju navodi, postignut je dogovor da država isplati „pomoć“ članovima ovog udruženja, u skladu sa godinama koje su proveli radeći u PKB-u.

Od 2.564 člana udruženja koja su zahtevala naknadu, država je pravo na isplatu priznala za 1.871 osobu. U pitanju su isključivo penzioneri PKB-a.

Iznos isplate zasnovan je na godinama staža na sledeći način:

  • od 1 do 15 godina u PKB-u – 300 evra
  • od 15 do 30 godina u PKB-u – 700 evra
  • preko 31 godine – 1.500 evra

Porodice preminulih članova udruženja neće imati pravo na isplatu ove „pomoći“.

Oni koji žele da ostvare pravo na pomoć moraće da potpišu i overe kod notara izjavu da se odriču prava da u budućnosti sudskim putem potražuju akcije PKB-a.

Takođe, određen procenat od dobijenog iznosta moraće da daju za dosadašnje troškove advokata.

Svi koji odbiju da prime ove naknade, i ne potpišu izjave, moći će da se organizuju i da nastave sudskim putem da se bore za svoja prava.

Mnogi od članova ovog udruženja nisu zadovoljni postignutim dogovorom, pa se osećaju izigranima i prevarenima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Besplatni izleti za ljubitelje ptica na levoj obali

Deo Popove bare bez telefona i interneta zbog kopanja za gas