in

Od danas na levoj obali veliki broj ulica sa novim nazivom

Veliki broj ulica na levoj obali, koje do sada nisu imale svoj naziv, danas će dobiti imena na zakazanoj sednici Skupštine grada. Građani zbog promena neće imati novih troškova.

Mnoge od ulica dobiće svoje nazive po imenima ličnosti koje su „zadužile potomke nesebičnim požrtvovanjem, junaštvom, odanošću i verom“. Na ovaj način u Borči će konačno biti imenovano 165 bezimenih ulica, u naselju Dunavac tri, a u Padinskoj skeli osam.

I u naselju Ovča biće ulica koje nose imena naših savremenika, poput košarkaša Krešimira Ćosića.

Ulice u Krnjači dobiće, na primer, operski i konceretni pevač Miroslav Čangalović, operska diva Marija Kalas, šansonjer Dragan Stojnić, novinar Zoran Bogavac, ali i Antonio Samaran, predsednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta koji je sportistima iz Jugoslavije omogućio nastup u Barseloni 1992. godine.

Ako gradski odbornici usvoje predlog, u Krnjača će biti i ulica koje će svoje nazive dobiti po dragom kamenju i cveću i drveću. Tako ćemo imati ulice jaspisa, ćilibara, sunčevog kamena, ali i Ulicu alpskih ruža.

Za građane je najbitnije što novi nazivi neće doneti dodatne troškove, jer će biti oslobođeni takse za izdavanje novih ličnih karata.

Građani koji poseduju lične karte bez čipa moći će da dobiju nove sa čipom, bez ikakvih dodatnih troškova. Za one koji poseduju ličnu kartu sa čipom, podatak o novoj adresi biće unet u čip, bez promene lične karte i bez plaćanja takse – saopšteno je MUP .

Kako objašnjavaju iz Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica, ova promena će za mnoge sugrađane rešiti decenijski problem, jer će svaki objekat konačno imati svoju adresu

Ipak, na levoj obali će ostati i dalje mnogo ulica sa potpuno nemaštovitim nazivima, kao što je naselje Popova bara u kojoj su sve ulice Nove i imaju dodeljene brojeve ulica. Nadamo se da će se uskoro uzeti u razmatranje da se i ovi nazivi promene.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Najavljuju uniforme i nova vozila, a čistoća katastrofalna

Gužve zbog lančanog sudara na Zrenjaninskom putu