in

Najavljuju uniforme i nova vozila, a čistoća katastrofalna

Od sugrađana smo nedavno dobili fotografiju koja, nažalost, mnogo govori o stanju vozila GSP koja prevoze putnike u javnom gradskom prevozu. Fotografija je nastala u vozilu GSP na liniji 101.

Kako je prethodnih dana najavljeno, vozači GSP od aprila će biti u uniformama. Ipak, nisu svi vozači bili spremni da preuzmu i zaduže svoje uniforme.

Neki od njih već čekaju bolju priliku za posao i spremaju se da, kao i mnogi pre njih, odu iz GSP. Po sadašnjem propisu, ako daju otkaz dužni su da plate zadužene uniforme. Ipak, kako je najavljeno ovaj propis biće promenjen.

Verujemo da razlog nezadovoljstva vozača nije samo visina njihove zarade. Poznato je da su vozila sa kojima rade u jako lošem stanju, a njihova odgovornost je ogromna. Često se dešava da su prinuđeni da voze autobuse koji su „praistorijski“ i u čiju tehničku ispravnost ne mogu da budu sigurni.

Nažalost, ni čistoća vozila nije na zavidnom nivou. Putnici su nebrojeno puta iz autobusa izašli prljavi, a u ovom slučaju i potpuno garavi.

Ova fotografija nas je podsetila i na neke ranije čudnovate slučajeve, kao što je popularno nazvani autobus marke Mahovina. Tada su nam sugrađani sa linije 106 poslali skandalozne fotografije autobusa obraslog mahovinom u kome su bili prinuđeni da se prevoze.

FOTO: V.M.

I dok čelnici grada najavljuju nove načine naplate prevoza i nove autobuse, morali smo da se zapitamo da li će vozači ovim potezima dobiti bolje uslove za rad.

Vozilima GSP je pod hitno potrebno bolje održavanje, jer je poznato da ono produžuje i vek trajanja vozila. A ako se očekuje da sugrađani plaćaju svoje karte, potrebno je da sve bude ispravno, počev od grejanja i hlađenja, preko signalizacije odnosno prenumatika.

Potpuno smo sigurni da sugrađani ne beže od plaćanja prevoza iz čiste bahatosti, već zato što sa punim pravom očekuju bezbednost i čistoću u javnom gradskom prevozu, kao i redovnost polazaka.

Jer, šta nam vrede novi autobusi i uniforme, ako će sve ostati po starom!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Još jedno mesto u Padinskoj Skeli zrelo za inspekciju (FOTO)

    Od danas na levoj obali veliki broj ulica sa novim nazivom