Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Na levoj obali 15 nastavnika viška

u Vesti od
Tara – T2

Prema poslednjim podacima iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, škole na levoj obali Dunava u Beogradu imaju čak 15 nastavnika „viška”.

Najsvežije liste objavljene na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sadrže podatke o čak petnaest članova nastavnog i vannastavnog osoblja u školama na levoj obali Dunava.

Osnovne škole „Vasa Pelagić” i „Olga Petrov”, kao i Poljoprivredna škola sa domom učenika PKB imaju svaka po pet članova nastavnog osoblja viška.

Kako je najavljeno iz Ministarstva, „najgore” su prošli predavači istorije, geografije, biologije, fizike i hemije ali i oni nastavnici sa kraćim radnim stažom.

Međutim, iz Ministarstva takođe naglašavaju da objavljene liste nisu spiskovi prosvetnih radnika koji će biti otpušteni. Njima su predložene druge pozicije u prosveti, koje mogu da obavljaju ali im se i garantuje prednost pri zapošljavanju na nekom drugom mestu.

Zanimljivo:  Žena u Krnjači povređena nožem, lekari posumnjali da ju je napao muž

Leva obala Dunava u Beogradu ima šest osnovnih škola i jednu srednju te brojka 15 zvuči kao veliki broj „viška” nastavnika. Nadamo se da će se ovaj problem rešiti na pravi način i da naši osnovno- i srednjoškolsci neće biti oštećeni i uskraćeni za koliko-toliko kvalitetno obrazovanje.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh