in

Do kraja sledeće godine još jedan blok socijalnih stanova u Ovči

U Ovči je izgrađen jedan od četiri planirana bloka za socijalno stanovanje u kome je prošle godine useljeno 250 stanova, a u planu su još tri bloka od kojih će svaki imati po oko 250 stanova.

Pred potpisivanjem ugovora sa izvođačem smo, tako da očekujemo da krajem sledeće godine bude gotov još jedan blok, a predstoji nam projektovanje i tender za izgradnju još dva – kaže glavni urbanista Beograda Marko Stojčić

Kako je Stojčić dodao, u stanove u Ovči ukupno će biti useljeno oko 3.500 izbeglica koje žive na teritoriji Beograda, a nemaju rešeno stambeno pitanje.

Oni se, pojasnio je Stojčić, u te stanove useljavaju bez ikakve naknade i nakon nekoliko godina, kada se steknu zakonski uslovi, mogu da ih otkupe po veoma povlašćenoj ceni.

Stojčić je istakao da će se nastaviti sa izgradnjom socijalnih stanova i dodao da postoji nekoliko lokacija koje se razrađuju, a pre svega Makiško polje, gde će se nalaziti nekoliko hiljada stanova.

Bilo bi za pohvalu kada bi grad ovakav model primenio i na druge socijalno ugrožene kategorije koje nemaju mogućnosti da reše svoje stambeno pitanje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Prvo „Drvo generacije“ posađeno u školi „Zaga Malivuk“ u Krnjači

    U proceduri lex specijalis, autoput Borča – Zrenjanin projekat od državnog značaja