in

Plan detaljne regulacije za kompleks socijalnog stanovanja u Ovči predviđa i vrtić i školu

Plan detaljne regulacije za kompleks socijalnog stanovanja u naselju Ovča obuhvata površinu od osam hektara nedaleko od saobraćajnica Borča-Ovča.

U prethodnom periodu ovde je započeta izgradnja, a izgrađena je jedna od četiri planirane grupacije stambenih objekata, pristupna saobraćajnica i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Jedan od ciljeva izrade plana jeste stvaranje mogućnosti za nastavak izgradnje objekata namenjenih socijalnom stanovanju. 

U granici Plana stanovanje je zastupljeno u središnjem delu parcele, sa tri strane okruženo internim saobraćajnicama. To su stambeni objekti dobrog boniteta, izgrađeni kao slobodnostojeći objekti u otvorenom bloku. Svi postojeći objekti su spratnosti P+4, navodi se u Planu detaljne regulacije.

Komercijalni sadržaji nalaze se u prizemlju stambenog objekta u unutrašnjosti bloka. U prizemlju svakog od četiri objekta planiran je prostor za korisnike socijalne zaštite.

Za planirani broj oko 3.500 stanovnika planiran je smeštaj u osnovnu školu za 350 dece školskog uzrasta i u predškolsku ustanovu za 257 dece predškolskog uzrasta.

U obuhvatu Plana, planirana je jedna građevinska parcela za predškolsku ustanovu površine 0,4 ha i jedna građevinska parcela za objekat osnovne škole površine 1 ha.

Prema strateškim planovima razvoja biciklističkog saobraćaja u Beogradu, ulicom Ovčanski put planirana je biciklistička staza.

Površina zone za stanovanje iznosi 5,85 ha. Trenutno postoji 235 stanova, za 750 stanovnika, a planirano je ukupno 980 stanova za 3.500 stanovnika. 

Nosilac izrade plana je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, a obrađivač Urbanistički zavod Beograda.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Za samo par dana 10. po redu Međunarodni rvački turnir „Trofej Pobednik“ u Padinskoj Skeli

    Jutros potpisan partnerski ugovor sa kompanijom CBRC za izgradnju industrijskog parka u Borči