in

Prvo „Drvo generacije“ posađeno u školi „Zaga Malivuk“ u Krnjači

Kako je ranije najavljeno, započeta je akcija „Drvo generacije„, a prvo drvo u okviru ove akcije posađeno je u jednoj od osnovnih škola na levoj obali, tačnije školi „Zaga Malivuk“ u Krnjači.

U okviru ove akcije u svim beogradskim osnovnim školama prvaci će zasaditi po drvo, a učenicima škole „Zaga Malivuk“ u tome su pomogli zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik opštine Aleksandar Jovičić, član Gradskog veća Dragomir Petronijević, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak…

U saradnji Grada Beograda sa školama na teritoriji prestonice svaka generacija prvaka će zasaditi svoje drvo o kome će brinuti svih osam godina koliko su u osnovnoj školi.

Cilj ovakve akcije je da se kod dece razvije osećaj za očuvanjem životne sredine i biće realizovana u 185 prestoničkih škola, čime će biti uključeno oko 17.000 dece.

Srećan sam što počinjemo iz ove škole u kojoj je interesovanje dece za akciju toliko da i učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda traže svoje drvo i to ćemo im i omogućiti – rekao je Vesić.

U školama koje imaju velika dvorišta, deca će saditi drvo u dvorištu svoje škole. Ukoliko škole nemaju adekvatan prostor, drvo će biti zasađeno na prvoj mogućnoj lokaciji blizu škole.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio je predstavnicima Grada Beograda jer su podržali plemenitu akciju „Drvo generacije“ i što sve više ulažu u naselja na levoj obali.

On je precizirao da je opština Palilula za ovu godinu izdvojila 80 miliona dinara za renoviranje škola i vrtića.

Direktorka Osnovne škole „Zaga Malivuk“ Radmila Tošović je, u ime učenika i kolektiva, rekla da su presrećni što je ta škola prva dobila drvo generacije.

Učenici i roditelji su presrećni ovakvom akcijom jer imaju osećaj zajedništva – dodala je ona.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    „Gradska čistoća“ ovog vikenda besplatno uklanja kabasti otpad

    Do kraja sledeće godine još jedan blok socijalnih stanova u Ovči