Beograđani će putem aplikacije učestvovati u ozelenjavanju grada

u Društvo

Beograđani će uskoro imati mogućnost da u svom gradu kupe i posade drvo, koje će biti “potpisano” njihovim imenom i prezimenom, i to sve bez ašova, iz fotelje, jednim klikom i elekronskim plaćanjem

Grad planira da pokrene aplikaciju kojom će najpre biti izrađena mapa sa lokacijama na kojima je planirano širenje i obnavljanje zelenih površina, a potom će pojedinci i kompanije moći da izaberu mesto za svoju sadnicu.

Kako stoji u planu Sekretarijata za zaštitu životne sredine, kako bi se i Beograđani, ali i društveno odgovorne kompanije, uključili u ozelenjavanje prestonice, biće osmišljena platforma koja će digitalno prikazivati gradsku mapu sa slobodnim mestima za sadnju, kao i unos lokacija za sadnju od strane lokalne uprave.

Aplikacija treba da ima mogućnost brendiranja čitavih zelenih površina, pa će kompanije moći da doniraju veći broj stabala ili parkovskog mobilijara – stoji u planu. – Kada stablo bude posađeno, moći će da se dobije ruta do drveta na mobilnom telefonu.

Svako novoposađeno stablo označiće se logotipom firme ili fotografijom donatora, a korisniku će se kada upali kameru na aplikaciji i uperi je u stablo, prikazati slika osobe koja je stablo zasadila.

Foto: Novosti

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Društvo

Idi na VRH