in

Sugrađani besni, nadležni ćute, protest taksista se nastavlja

Oni sugrađani koji su se nadali da je sa blokadama grada završeno nakon jučerašnjeg protesta taksista, prevarili su se! Taksisti nastavljaju sa blokadama i narednih dana.

Naime, najveća i najbrojnija beogradska taksi udruženja odlučila su da nastave sa protestima, kako kažu „sve do primene zakona“, pa će se danas ponovo tačno u podne okupiti na četiri lokacije, odakle će u 13.00 časova krenuti ka centru Beograda.

Kolone će, kao i juče, ići sledećim trasama:

  • Hala „Aleksandar Nikolić“ (Palilula): Čarli Čaplina – Jaše Prodanovića – Takovska – ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve.
  • Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića – Autokomanda – Bulevar oslobođenja – Trg Slavija – ugao Nemanjine i Balkanske;
  • Blok 70 (Novi Beograd): Oml. brigada – Bul. Mihajla Pupina – Brankov most – Prizrenska – Terazije – Trg Nikole Pašića – ugao Kneza Miloša i Nemanjine;
  • Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put – Radnička – Bulevar vojvode Mišića – Mostarska petlja – ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.

Kako se juče pokazalo, i danas od 13.00 pa do 15.00 centar grada neće biti od koristi,kao ni većina linija javnog gradskog prevoza, ali ni usluge taksi službi koje će u podne ponovo prestati sa radom.

Ipak, neke alternative postoje, zavisno od dela grada

Za Novobeograđane, najbolje je da izbegavaju Brankov most i potez oko Ušća, a da pre svega koriste Most na Adi. Zaobilazne trase oko centra vode rekonstruisanom Karađorđevom do Kalemegdana, pa onda Ulicom Tadeuša Košćuška ka Dorćolu.

Jednom je i nas nešto zaobišlo, pa nije bilo zaustavljanja saobraćaja oko Pančevačkog mosta, Na žalost to će nadoknaditi radovi na mostu koji će do 7. oktobra trajati svaki dan od 18.00 do 6.00.

Ono što brine Beograđane je najava taksista da će proteste nastaviti do kraja nedelje, pa čak možda i naredne sedmice, a da će vreme protesta biti i pomereno kako bi zahvatilo popodnevne gužve.

Slobodno se može reći da su sugrađani iz svih delova grada juče sa pravom bili ljuti. Čak i oni koji su krenuli ranije, nisu stigli na vreme do svog odredišta.

Dokle više da nam stalno neko blokira grad. Te parade, mitinzi, dočeci stranaca… ne pamtim više dan kada sam se normalno vratila sa posla kući – bila je ljutita jedna Beograđanka.

Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza taksi udruženja Srbije, ne smatra da blokade predstavljaju maltretiranje građana “jer je ulica njihov poslovni ambijent”.

Građani treba da shvate da mi nemamo nikakve specijalne zahteve sem da se zakon sprovodi. Ako do toga ne dođe, možda ćemo naredne nedelje radikalizovati proteste, te ćemo blokadu praviti u špicu – dodao je Bijelić.

Povodom odluke da se i narednih dana odobre protestna okupljanja taksista u samom centru Beograda, nisu se oglasili ni čelnici Grada Beograda, ni predstavnici MUP-a Srbije.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zbog sanacije ograde zatvorena jedna traka na Pančevcu

    Beograđani će putem aplikacije učestvovati u ozelenjavanju grada