in

Saobraćaj normalizovan, taksisti najavljuju nastavak protesta

Taksisti koji su danas protestovali na prestoničkim ulicama i duže od dva sata paralisali širi centar grada. Oko 15.15 časova počeli su polako da se razilaze i oslobodili većinu saobraćajnica.

Ipak, najavili novi protest i još jednu blokadu Beograda tokom sutrašnjeg dana! I tako svaki dan do kraja nedelje ili dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Taksi vozači koji predstavljaju najveća i najmasovnija taksi udruženja u prestonici, potvrdili su da imaju dozvole policije za okupljanja i za naredne dane. I napomenuli da bi blokada centra mogla da potraje i naredne nedelje.

Imamo sve potrebne dozvole za naredne dane, a surta ćemo da tražimo dozvole i za sledeću nedelju – rekao je Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza taksi udruženja Srbije.

Kako su najavili organizatori, sutrašnji protest će se odvijati po identičnoj satnici i scenariju kao ovaj današnji. Dakle, okupljanje će biti u podne, na četiri lokacije: Obrenovačkom putu (Čukarica), kod bivše hale „Pionir“ (Palilula), u Kumodršakoj ulici (Voždovac) i u Bloku 70 (Novi Beograd).

Vožnja će krenuti sat vremena kasnije, dakle u 13.00, ka centru grada. Predviđeno je da traje do 15.00 časova, kako su objasnili organizatori.

Kako smo nezvanično saznali, plan je da to bude satnica za ovu nedelju, naredne bi sve moglo da bude pomereno za jedan sat, kako bi zahvatio i deo poslepodnevnog špica.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nadležni kažu da čišćenje kanala na levoj obali napreduje po planu

Spremite se za gužve, deo Pančevca se zatvara zbog radova