in

Protest taksista se nastavlja po istoj satnici kao i prethodnih dana

Protest taksista se nastavlja, a sugrađani su tokom jučerašnjeg dana već počeli da gube živce. U više navrata samo zahvaljujući prisebnosti pojedinaca nije došlo do ozbiljnijih incidenata.

Sugrađani nisu krili ni revolt prema nadležnima koji ne samo da nisu učinili ništa (vidljivo) da se ovo maltretiranje zaustavi, nego se skoro niko od njih nije čak ni oglašavao tim povodom u javnosti kao da je u Beogradu potpuno normalna, a ne skoro vanredna situacija.

Ne preostaje ništa drugo nego da sugrađani pokušaju da organizuju svoj radni dan tako da što manje obaveza na ulicama imaju od 13.00 do 15.00 kada je po pravilu gradski prevoz u kolapsu.

Kako bilo, taksisti će i danas protestovati po „uobičajenom redu“. Dakle, okupiće se u podne na četiri lokacije, Obrenovačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod bivše hale „Pionir“ (Palilula) i u Kumodraškoj ulici (Voždovac) odakle će sat vremena kasnije (13.00) krenuti u kolonama ka centru grada blokirajući potez oko Ade Ciganlije, Sajma, Autokomande, Slavije, Ušće, Brankov most, Bogosloviju…

Kao i prethodnih dana, od 13.30 biće paralisano srce Beograda, potez oko Trga Nikole Pašića, deo od Slavije do Savskog trga, ulice Kneza Miloša, Takovska, deo Bulevara kralja Aleksandra… Tako da, ako ikako možete, u širokom luku izbegavate širi centar grada. Uz podsećanje da je zbog radova na preslaganju kocke i dalje zatvoren skoro ceo Trg republike, ali i ulice 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona…

Dokle će trajati protesti taksista i, bez ikakve dileme maltretiranje Beograđana, niko u ovom trenutku ne može, ili ne želi da kaže.

Udruženja taksi prevoznika saopštila su da će nastojati da građanima Beograda, s obzirom na to da im svojim protestnim vožnjama otežavaju obavljanje njihovih aktivnosti, to u maloj meri kompenzuju.

Kako je saopšteno, taksisti će na svojim trasama, u okviru protestne vožnje, besplatno prevoziti sugrađane.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Beograđani će putem aplikacije učestvovati u ozelenjavanju grada

    Danas počinje pedeseta jubilarna manifestacija Radost Evrope