in ,

Crveni krst Palilula, zajedno sa Deda Mrazom, obradovaće mališane iz Padinske Skele

Crveni krst Palilula će ruku pod ruku sa Deda Mrazom, tokom ove nedelje organizovati podelu paketića za 80 socijalno ugroženih mališana u Padinskoj skeli. Ova akcija odvija se tradicionalno iz godine u godinu.

Prilozi za ove paketiće prikupljeni su u prednovogodišnjoj akciji koja je organizovana u objektu Maxi, u Bulevaru despota Stefana. Volonteri su tokom vikend akcije pozivali sugrađane da u solidarnu korpu doniraju slatkiše za paketiće.

Odziv sugrađana je bio sjajan, pa je zahvaljujući njihovoj velikodušnosti, Crveni krst Palilula uspeo da pripremi lepe paketiće za mališane iz Padinske Skele.

Prethodnog meseca Crveni krst Palilula proslavio je 20 godina svog postojanja i vrednog rada.

Požrtvovani volonteri Crvenog krsta Palilula godišnje pružeju pomoć za oko 5.000 socijalno ugroženih pojedinaca, porodica i grupa. Zato pozivamo sugrađane, koji su u mogućnosti, da im u tome pomognu svojim donacijama.

Svakog radnog dana možete donirati novu ili polovnu odeću i obuću, tako što ćete ih odneti u prostorije Crvenog krsta Palilula, u Cvijićevoj 75. Ukoliko donirate polovnu odeću i obuću, ona bi trebala da bude još uvek očuvana i upotrebljiva, i naravno čista.

Trenutno su najpotrebnije tople zimske jakne i obuća za sve uzraste. Isto tako – kape, šalovi, rukavice, veš i čarape – kažu u Crvenom krstu

Takođe, svakog dana siromašni sugrađani, kojima je potrebna pomoć, mogu se obratiti Crvenom krstu Palilula kako bi dobili ono što im je neophodno i što je za njih prikupljeno.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    APEL: Kupujte jelke sa busenom, sačuvajte mlade četinare od uništavanja

    „Beogradska Amazonija“ fotografija Igora Manova u finalu za najlepšu sliku Srbije