Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Beograd raspisao konkurs za dodelu stanova izbeglim licima

u Vesti od
Tara – T2

Grad Beograd objavio je javni poziv za podnošenje prijava izbeglica kojima je neophodna pomoć za rešavanje stambenih potreba, u cilju stvaranja boljih uslova njihovog stanovanja, a koje borave na teritoriji grada Beograda.

Predmet Javnog poziva je davanje u zakup, sa mogućnošću kupovine 133 stambene jedinice na teritoriji grada Beograda, a prema uslovima predviđenim Zakonom o izbeglicama, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Poziv se odnosi na izbeglice koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe.

Preciznije, reč je o izbeglicama koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i o ugroženim izbeglicama u privatnom smeštaju i bivšim nosiocima stanarskog prava, a koji su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji, a sve prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti.

Zanimljivo:  Zbog žara koji sugrađani bacaju, goreli kontejneri u Borči

Zainteresovana lica podnose prijave na javni poziv, sa potrebnim dokazima Komisiji za izbor korisnika, u roku od trideset dana od dana javnog oglašavanja. Dokumentacija se dostavlja Gradu na posebno organizovani prijemni šalter u suterenu, Računski centar ili putem pošte na adresu Ulica 27. marta 43-45, Beograd, sa napomenom „Za javni poziv – stanovi”.

Rok za podnošenje prijave sa potrebnim dokazima je 30. jul.

Dodatne informacije u vezi javnog poziva mogu se dobiti na sajtu Grada Beograda u odeljku Gradski oglasi, konkursi i tenderi.

Izvor: beograd.rs

Povezane teme:

1 komentar

  1. …sta ce izbeglim licima stanovi…bolje je sto je uradio siptar DJILAS…doselio je u nasa naselja siptarske/cigane sa kosova uzeo milijone i bole ga uvo….

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh