in

Grad traži da se onemogući promet bespravnih objekata

Grad Beograd i Javnobeležnička komora saglasili su se da zajednički podnesu inicijativu Ministarstvu pravde za hitnu izmenu Zakona o prometu nepokretnosti, kojom bi se onemogućio promet nepokretnosti bespravnih objekata.

Grad Beograd i Javnobeležničko komora, kako se navodi, imaju zajednički interes da se unapredi pravna sigurnost u oblasti prometa nekretnina kako bi bili zaštićeni građani.

To je saopšteno posle sastanka zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića sa delegacijom Javnobeležničke komore koju je predvodio predsednik Srbislav Cvejić.

Konstatovano je da svi investitori moraju da plate sve obaveze prema državi koje predviđa zakon i da se bespravnom gradnjom nanosi šteta budžetu lokalnih samouprava i Republike Srbije.

Grad Beograd i Javnobeležnička komora pozivaju sve druge državne organe i institucije koje imaju zakonske nadležnosti da se uključe u borbu protiv bespravne gradnje.

Sastanku su prisustvovali član Nadzornog odbora Javnobeležničke komore Nina Štiglić, gradski pravobranilac Ljiljana Blagojević i predsednik Nadzornog odbora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda Miljan Karličić.

Izvor: Politika

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sinoć na Zrenjanincu lakše povređena ženska osoba

    Predstojećeg vikenda besplatno odnošenje kabastog otpada