in

Krivične prijave protiv smenjenog direktora i radnika iz distribucije u Krnjači

Elektroprivreda Srbije podneće krivične prijave protiv nedavno smenjenih rukovodilaca koji su omogućili krađu struje pojedinim korisnicima, kao i nezakonito priključenje na mrežu.

Na listi onih protiv kojih će se pokrenuti krivični postupci nalaze se bivši direktori i radnici distribucija Banovo brdo, Centar, Krnjača, Zemun, Kalemegdan, ali i neki od odgovornih ljudi u Nišu, Leskovcu, Loznici, Zrenjaninu i Prijepolju.

Za neke od zaposlenih iz EPS ovo je bio unosan biznis. Oni su, naime, naplaćivali svoje usluge za prikrivanje krađe struje, ali i priključenja na mrežu objekata koji nisu imali dozvole za to.

EDB Krnjača

Kako smo saznali, u Krnjači se uzimao novac za priključenje na mrežu, ali i za dozvole za priključenje. Nekoliko nelegalnih zgrada kod „Metroa“ koristilo je bespravno električnu energiju. Kako je utvrđeno, restoran, koji se nalazi preko puta zgrade distribucije u Krnjači, je krao struju godinama, a niko ga nije dirao.

Ova saznanja su indirektno potvrđena i iz PR službe EPS. Kako kažu u EPS, u nekim od predmeta još se radi detaljna kontrola. U predmetima u kojima postoje indicije za krivična dela, Sektor za unutrašnju kontrolu obavestio je tužilaštvo.

Podsećamo, čitavo klupko je počelo da se odmotava nakon što su sugrađani iz Koteža i Krnjače proveli 3 dana bez struje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. EPS ima 35.000 zaposlenih od cega je 20.000 visak. U Nemackoj koja ima 77 miliona gradjana ili 11 puta vise nego kod nas te poslove radi 30.000 zaposlenih. I u ovako velikom broju zaposlenih EPS i ED Beograd skoro da nemaju kvalifikovane montere za otklanjanje kvarova vec sve to rade privatne firme koje su pootvarali bivsi direktori EPS-a i EDB-a a sva to mi placamo i tako sto drzava stalno odobrava zaduzivanje EPS-a i to garantuje parama svih gradjana iz budzeta Srbije.
    Posle novog povecanja plata, zaposleni u EPS-u i EDB-u imace prosek od preko 94.000 dinara i uz ostale beneficije letovalista i sl. zive kao u komunizmu.

  2. I slika na pocetku teksta pokazuje da radove izvode monteri koji nemaju ni jednu oznaku EPS-a ili EDB-a, znaci radnici privatnih firmi. Leti se izvodi mnogi radovi i dobijaju informacije o privremenim iskljucenjima struje na vise desetina lokacija u Beogradu i sve to rade zaposleni u privatnim firmama koje imaju jedinu vezu sa ED Beograd tako sto ih je ona angazovla i placa i to je visestruka steta za gradjane Beograda i drzavu Srbiju.

Tek danas čišćenje ulica drugog i trećeg prioriteta, na levoj obali i dalje sneg i led

Za čišćenje snega može da se zaradi i do 1.800 dinara dnevno