in

Tek danas čišćenje ulica drugog i trećeg prioriteta, na levoj obali i dalje sneg i led

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, ulice prvog prioriteta su čiste. Gradske službe su od petka u 19.00 časova u četvrtom stepenu pripravnosti.

Kako je rekao, ulice prvog prioriteta u Beogradu čini 1800 kilometara puteva kojima se kreću vozila javnog gradskog prevoza. Pošto je sneg neprestano padao, ekipe su stalno morale da se vraćaju i iznova čiste te trase.

Manje ulice na levoj obali

Nažalost, najveći broj sugrađana na levoj obali živi u onim „manje bitnim“ ulicama, pa su ostali okovani snegom i ledom. Zbog količine snega, u uzanim ulicama je skoro nemoguće da se mimoiđu dva vozila. Kako je veliki broj ulica i bez trotoara, pešaci se sklanjaju u smetove kada naiđu vozila.

Danas ćemo ući u ulice drugog i trećeg prioriteta, pa zato apelujem na sugrađane da uklone vozila kako bismo mogli da očistimo i te ulice.

 – kazao je Vesić

Kako smo saznali, na Pupinovom mostu noćas je izmerena temperatura od minus 14 stepeni, dok je na drugim delovima leve obale mereno oko minus 11. Zrenjaninski put je, prema rečima sugrađana, protekle noći bio „kao staklo“.

Kako Vesić tvrdi, noćas je preventivno posipan kalcijum-hlorid, smeša koja se baca kada je temperatura ispod minus pet, kako bi sprečili stvaranje leda.

Pošto se danas očekuje izvesno otopljenje, može doći do stvaranja visećih ledenica na zgradama. Apeluje se na stanare da ih uklone ili pozovu „Javno stambeno“ da to urade.

U toku jučerašnjeg dana i noći, ekipe „Zelenila“ sanirale su prelomljena stabla i grane na 103 lokacije širom grada. Usled težine vlažnog snega koji se zadržava na krošnjama, dolazi do preloma grana ili stabla.

Padalo drveće i na levoj obali

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu i to na sledeći način:

  • od 7.30 do 15.30 časova radnim danom, na broj telefona 2630-506 – Centru za informisanje „Zelenila“
  • van tog vremena, na broj telefona 2650-683 – dežurnoj službi „Zelenila . 

Pozivamo sugrađane i da očiste sneg ispred svojih ulaza i dvorišta. Podsećamo i da je opština započela podelu industrijske soli koja će im olakšati posao.

Foto: M. Milić, D. Ristović, S. Tadić

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

VOZITE OPREZNO! Gusta magla i poledica na putevima leve obale

Krivične prijave protiv smenjenog direktora i radnika iz distribucije u Krnjači