in

Višednevni nestanak struje u Kotežu ipak pokrenuo disciplinske mere u EPS-u

Direktor EPS-a Milorad Grčić kaznio je 23 zaposlena zbog propusta u radu, čije su posledice i pad Srbije na duing biznis listi Svetske banke, kao i višekratni prekidi u snabdevanju električnom energijom u beogradskim naseljima Kotež i Krnjača.

Istraga unutrašnje kontrole pokazala je da su pojedini zaposleni odgovorni za kršenje procedura za izdavanje dozvola za priključenje na elektro mrežu i kašnjenje u izdavanju dozvola. Pojedini su umešani i u korupciju i protiv njih su podnete krivične prijave. Deo zaposlenih kažnjen je zbog loših rezultata u smanjenu gubitaka i krađe električne energije.

Na osnovu rezultata istrage Nadzornom odboru JP EPS predloženo je da se smene Ljubiša Krunić, direktor ED Centar Beograd, Dragan Jeknić, direktor ED Banovo Brdo, Ivan Ilić, direktor ED Zemun, Nenad Milošević, direktor ogranka Niš, Goran Nikolić, direktor ogranka Vranje, Stevica Cigulov, direktor ogranka Zrenjanin i Borko Golubović, direktor ogranka Prijepolje.

Istovremeno smenjeni su i na niže pozicije prebačeni Slobodan Petrović, referent pregleda i spojeva ED Centar Beograd, kao i Rade Mirović, samostalni referent pregleda i spojeva ED Banovo Brdo, Siniša Porodinčević, referent pregleda i spojeva i Ivan Marković, takođe iz ED Banovo Brdo.

Takođe smenjeni su i na niže radne pozicije prebačeni Dušan Anđelković, koordinator ODS Niš, Dragan Đorić, šef Službe za planiranje i investicije i Igor Todorović, direktor Sektora za planiranje i investicije u Nišu, Vladica Aleksić, direktor odseka za tehničke usluge Vranje, Dragan Đokić, vodeći stručni saradnik za podršku tržištu i smanjenje gubitaka u Loznici i Milan Škipina iz odseka za tehničke usluge Zrenjanin.

U EPS-u neće biti zaštićenih i svi odgovorni za propuste biće kažnjeni. EPS će nastaviti da unapređenjem poslovanja i investicijama u razvoj infrastrukture doprinosi jačanju ekonomije Srbije i boljem standardu svih građana – rekao je Grčić.

Zbog problema sa snabdevanjem u Kotežu i Krnjači Nadzornom odboru je predloženo da bude smenjen Srđan Jeftić, direktor Elektrodistribucije Krnjača, dok su smenjeni i na niže pozicije prebačeni Nebojša Radovanović, direktor Tehničkog centra Krnjača, Aleksandar Sknepnek, šef službe u odseku Kalemegdan, Boris Petrović, šef službe, Jordan Kaličanin, pravnik i Nebojša Radovanović, glavni inženjer u Sektoru za planiranje i investicije Kalemegdan.

Snabdevanje električnom energijom u beogradskim naseljima Kotež i Krnjača u nedelju je u potpunosti stabilizovano. Zbog nezakonitog pokušaja priključenja na elektromrežu nelegalno izgrađenog objekta koji nema uslove za priključenje, tokom vikenda je dolazilo do prekida snabdevanja električnom energijom, u više navrata.

Ekipe lokalne distribucije su sva tri dana izlazile na teren i otklanjale kvarove na većem broju lokacija što je dodatno bilo otežano ranijom nelegalnom gradnjom objekata.

Foto: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Pre mesec dana pod okriljem noći u ulici Julije Delere u Borči čovek se popeo na banderu i ponovo priključio struju na elektro ormanu nelegalnog objekta u izgradnji.
    U ulici Julije Delere postoji nekoliko nelegalnih objekata koji ne samo da ne ispunjavaju urbanističke uslove za ovaj deo naselja već i direktno ugrožavaju komšiluk i saobraćaj. Inspekcija je za neke od njih više puta izlazila na teren i naređivala prekid izgradnje ali je uprkos tome većina objekata završena priključena na električnu i vodovodnu mrešu a pa čak useljena.

Film „Vojnici, priča iz Ferentarija“ u Dvorani kulturnog centra

Isplata otpremnina za radnike PKB-a počela krajem novembra