in

Da li ste znali da je leva obala dobila sopstvenu eko patrolu?

Opšte je poznato koliko je veliki problem zaštite životne sredine na levoj obali. Od divljih deponija, preko kanala zatrpanih smećem, do ispuštanja fekalnih voda tamo gde im nije mesto … kod nas ima svega.

Od 01. juna ove godine, u našem i vašem komšiluku postoji nešto novo, a to je Eko patrola, koju je u saradnji sa opštinom pokrenulo ekološko udruženje Eko Pančevački rit.

Svakoga dana, od 08.00 do 21.00 čas, eko patrole su na terenu, na potezu zaštićenog staništa Veliko blato, put za šljunkaru Bami, Crvenka i ispod Pančevačkog mosta do Koteža. Ove lokacije izabrane su kao najugroženije, jer na njima neprestano niču i obnavljaju se ogromne divlje deponije.

Patrola pozvala vatrogasce

U samo jednom danu Eko patrola je u četvrtak, 28. juna, dva puta morala da reaguje. Oba incidenta desila su se na zaštićenom staništu Veliko blato u popodnevnim časovima.

Nesavesni građani zapalili su kablove na ovom zaštićenom staništu. Eko patrola morala je da pozove vatrogasnu slžbu, koja je ubrzo sanirala požar.

Zapaljeni kablovi

U isto vreme, primećen je kamion pravnog lica, koje posluje nadomak ove lokacije, kako istovara šut na lokaciji Veliko blato. Na poziv eko patrole, policijska patrola izašla je na lice mesta tako da će počinioc biti sankcionisan u okviru njihove nadležnosti.

Ono što za građane može biti značajno je, da slične probleme mogu prijaviti i samoj Eko patroli, koja će dalje preduzeti potrebne mere, pri čemu će građani ostati anonimni.

Prijave se mogu slati putem Viber poruke na broj 064-0620344 ili na Facebuk stranici udruženja Eko Pančevački rit. Važno je da u poruci navedete lokaciju i pošaljete fotografiju problema koji prijavljujete.

 

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sugrađani peške prelazili Pančevački most

    Beograd raspisao konkurs za dodelu stanova izbeglim licima