Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Za 13 godina “Srbi za Srbe” prikupili čak 3 miliona evra za ugrožene porodice

u Vesti od
Tara – T2

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” prikupila je od novembra 2005. do novembra 2018. godine tačno 3 miliona evra donacija sa kojima je u prethodnih 13 godina obezbeđena vredna pomoć za preko 2,300 socijalno ugroženih porodica koje zajedno broje više od 12,000 dece širom Balkana.

Uz slogan „Deca su naša budućnost”, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe okuplja preko 20.000 donatora iz Srbije, regiona i sveta koji neumorno, iz meseca u mesec, dopremaju vrednu humanitarnu, materijalnu i ekonomsku pomoć za socijalno ugrožene porodice širom Balkana.

Za svoj dosadašnji dobrotvorni rad, organizacija je odlikovana Ordenom Svetog Save na Vidovdan 2015. godine od strane Srpske pravoslavne crkve u manastiru Gračanica na Kosovu i Metohiji, Ordenom Eparhije Gornjokarlovačke 2016. godine u manastiru Komogovina u Krajini, Ordenom Krst milosrđa Republike Srpske i Nagradom grada Beograda za Herojsko delo 2018. godine.

Zanimljivo:  Grejanje u Borči očajno, elektrane nemoguće kontaktirati
Novo kupatilo za porodicu Makrenić iz Borče - 2015
Porodica Makrenić

Tokom proteklih godina organizacija “Srbi za Srbe” pomagala je i mnoge ugrožene porodice iz našeg komšiluka kao što su porodica Makrenić iz Borče, ali i Živkovići iz Padinske Skele.

Porodica Živković

U junu 2014. godine, uz podršku opštine Palilula, organizovali su i humanitarni turnir “Trojka iz bloka” u Borči, namenjen prikupljanju sredstava za sanaciju štete od poplava u gradovima po Srbiji. Turnir je održan i narednih godina.

Ponosni smo što smo učestvovali u akcijama i projektima koje je sprovodila organizacija “Srbi za Srbe” i verujemo da će se ova saradnja uspešno nastaviti.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh