in

Preminuo Ivan Timotijević, borac za lepši Glogonjski rit

Ivan Timotijević, osnivač veb-sajta koji je posvećen naselju Glogonjski Rit, preminuo je u petak 23. novembra. Sahrana će se održati danas, u ponedeljak 26. novembra, na groblju Zbeg od 12.00 časova.

Rođen je 1963. u Beogradu, gde završava Matematičku gimnaziju. Od rođenja je živeo u Glogonjskom ritu,  sa ocem Jovanom, majkom Nadom i sestrom Danijelom. Godine 1990. odlazi u London.

Ivan Timotijević

Iako je Ivan u jednom periodu svog života bio stanovnik Londona, u srcu i duši ostao je ponosni Glogonjčanin. Dizajnirao je sajt www.glogonjskirit.org posvećen sadašnjim, bivšim ali i budućim stanovnicima naselja.

Prvo izdanje njegovog sajta je objavljeno na internetu ranog jutra 1. juna 2008. godine tačno u 7.23 iz Londona. 

Uz malo volje ova ideja i misija mogu lako da se ostvare prenoseći se sa generacija na generacije. Verujući u to odlučio sam da napravim prve korake na putu te večnosti dizajnirajući ovaj veb-sajt o Glogonjskom Ritu. – govorio je Ivan

Ivan se svim srcem borio za svoje naselje i posle toliko godina ipak je uspeo da zaintrigira javnost i ukaže na oronulost i probleme Glogonjskog Rita.

U Londonu se osećam 98% kao kod kuće, u Beogradu 99%, ali samo u Glogonjskom Ritu . . . 100% kod kuće! – Ivan Timotijević

Svi koji su voleli i poštovali Ivana Timotijevića, oprostiće se od njega danas na groblju Zbeg.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Bio je dobar čovek iz dobre porodice , moj komšija. Ponosim se njime i rado se sećam života u Glogonjskom ritu gde su ljudi živeli složno , skromno i sa puno solidarnosti i poštovanja jedan prema drugome. Večna mu slava i hvala i neka počiva u miru. Hvala mu što je toliko voleo Glogonjski rit.

Jedna osoba povređena u udesu na Pupinovom mostu

Za 13 godina „Srbi za Srbe“ prikupili čak 3 miliona evra za ugrožene porodice