Pomoć zlata vredna za porodicu Živković iz Padinske Skele - www.lobi-info.rs

Pomoć zlata vredna za porodicu Živković iz Padinske Skele

3 minuta za čitanje
Porodica Živković

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe je sprovela još jednu uspešnu akciju i pomogla sedmočlanoj porodici Živković iz Padinske Skele, a jedan od najzaslužnijih je naš Miloš Simović iz Borče i portparol organizacije Srbi za Srbe.

Oni su za nepunih dva meseca nakon završetka pete i do sada najuspešnije sezone svog sportsko-humanitarnog projekta „Trojka iz bloka“.

Prošle godine novo kupatilo za porodicu Makrenić iz Borče, ovog puta pomoć je stigla u Padinsku Skelu i to za Igora i Jelenu i njihovih pet sinova – Nemanja (12), Luka (10), Momčilo (7), Dušan (5) i Vukašin (2).

Porodica Živkoviž živi u sklopu starih radničkih baraka, pa su im najveći problem predstavljali loša izolacija i vlaga po zidovima i plafonima, kao i pedeset godina staro, ruinirano kupatilo sa dotrajalom vodovodnom, kanalizacionom i elektromrežom.

U okviru akcije pomoći, kod Živkovića su uspešno obavljeni sledeći radovi :

  • urađena spoljna izolacija i fasada;
  • rešen problem vlage – urađena izolacija na plafonima i obavljeni molerski radovi u dečijoj sobi i kuhinji;
  • kompletno rekonstruisano kupatilo (nova vodovodna, elektro i kanalizaciona mreža, nove pločice, sanitarije, kupatilski nameštaj) ;
  • renoviran kuhinjski prostor (postavljene nove kuhinjske pločice i montirana nova kuhinja, obavljeni molerski radovi).

Akciju je u međuvremenu podržao i proslavljeni srpski košarkaš i jedan od potpredsednika KSS-a, Igor Rakočević, a učešće u projektu uzela je i kompanija Forma Ideale koja je ovom prilikom Živkovićima obezbedila donaciju u vidu nove kuhinje.

Vrednost izvršenih radova iznosi 360.323 dinara, a sredstva za ovu humanitarnu akciju prikupljana su na tri ovogodišnje sportsko-humanitarne manifestacije u sklopu projekta Trojka iz bloka.

Turniri u brzom šutiranju trojki su održani u Borči i Višnjičkoj Banji i turnir u odbojci na pesku održan na Adi Ciganliji.

U prethodnih šest meseci (od 16. aprila do 30. oktobra ) u okviru projekta Trojka iz bloka, širom Srbije, regiona i dijaspore održano je 40 sportsko-humanitarnih manifestacija na kojima je učestvovalo preko 4.500 ljudi.

Konačan bilans prikupljenih sredstava za pomoć socijalno ugroženim porodicama premašio je cifru od 5,6 miliona dinara.

Ponosni smo što smo i ove godine bili deo projekta i sa nestrpljenjem čekamo sledeću godinu. Idemo svi zajedno, još jače u nove pobede i novi turnir na levoj obali koji ima za cilj da pomogne najugroženijima.

Leave a Reply

Prethodna priča

Udario čoveka na pešačkom prelazu u Borči

Sledaća priča

Danas i sutra Deda Mraz je u Shoppi-ju

Poslednje od Društvo