in

U Padinskoj pukla cev, a kanalizacija se izlila u njive (FOTO + VIDEO)

Na manje od jednog kilometra od naselja Padinska Skela, tokom prošle nedelje, izlila se kanalizacija u njive, što predstavlja veliku ekološku katastrofu.


Na osnovu poziva od strane sugrađana, na teren je izašla i eko patrola udruženja Eko Pančevački rit. Ono što su utvrdili na ovoj lokaciji ne zvuči nimalo prijatno.

Naša eko patrola izašla je na lice mesta i ustanovila da je na oko 500 metara od fekalnog kolektora naselja Padinska Skela, preduzeća Imlek, Frikom, Aldahra i PKB, u ponedeljak 03. avgusta došlo do pucanja betonske cevi fi 600 – objavilo je udruženje

Kako dodaju, obradiva parcela preduzeća Al Dahra, veličine oko 10 hektara, koja je pod zasadom kukuruza, pliva u fekalijama!

Da bi ublažili ekološku katastrofu PKB vodovod i kanalizacija je iskopala kanal od mesta pucanja cevi da kanala Vizelj usmerivši tako fekalnu vodu u tom pravcu tako da sada preti pomor riba, ptica i ostalih živih bića u kanalu Vizelj.

Udruženje Eko Pančevački rit odmah je o svemu obavestilo Vodoprivredu Sibnica, Srbijašume i vodoprivrednog inspektora.

I dok su oni koji su odgovorni da reše ovaj problem, rešenje našli u širenju zagađenja, naseljem se širi nesnosan smrad, a odvodni kanali puni su fekalija i otrovnih voda.

Prijave nadležnim institucijama i inspekcijama biće predate danas, a do tada otpadne vode odlaze u naše vodotokove, podzemne vode i zemlju!

Foto: Eko Pančevački rit

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Prilikom gasifikacije u Krnjači probijena cev, voda curela danima

    Al Dahra uskoro počinje izgradnju fabrike za preradu stočne hrane u Kovilovu