in

Tone kostiju u Padinskoj Skeli konačno idu na uništavanje

U toku pripremni radovi za uklanjanje i uništenje tone zaboravljenih životinjskih ostataka u Padinskoj Skeli, koje se načaze na mestu nekadašnje fabrike „Gluten“.

Groblje kostiju u Padinskoj Skeli, o kom smo već pisali, trebalo bi uskoro da bude očišćeno. U toku su pripremni radovi za otpremanje i uništenje tone zaboravljenih životinjskih ostataka.

Ekipe su angažovane i već nedeljama pripremaju uslove da se ova deponija, od čijeg nastajanja i nadležnosti su se mnoge republičke i gradske službe sklanjale, konačno ukloni.

Kada je u javnost isplivala slika ovog ekološkog problema, inspekcija je izašla na teren. Osim toga, pronađena su i burad sa različitim hemikalijama koje su korišćene za preradu životinjskih ostataka.

Fabrika „Gluten“ zatvorena je 2005. godine, nakon čega je objekat zapušten i ruiniran, a dvorište pretvoreno u deponiju. Ova havarija nalazi se u nesporednoj blizini kanala Vizelj.

Za uništavanje ovog otpada sugrađani su se obraćali cementarama u Beočinu i Kosjeriću, ali im je rečeno da nemaju sistema za preradu životinjskih ostataka u koštano brašno.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Jedna osoba povređena u lančanom sudaru na Zrenjaninskom putu

Biciklisti sutra voze 99. Kritičnu masu trasom preko leve obale