in

Biciklisti sutra voze 99. Kritičnu masu trasom preko leve obale

Beogradski biciklisti okupiće se na 99. po redu Kritičnoj masi i to u subotu 29. juna od 16.30 časova na Trgu Nikole Pašića.

Ruta je duga 38 kilometara, a voziće se preko Pančevačkog mosta, Borče, Severne tangente, Pupinovog mosta, Zemuna, Bežanije i novobeogradskih blokova do Savskog nasipa, gde će se završiti piknikom.

Ovog puta malo dužom trasom učesnici ponovo šalju poruku da je potrebno izgraditi biciklističke staze, kako bi sugrađani mogli da uživaju u vožnji u svom gradu.

Savet za sve učesnike je da ponesu vodu, kape, suncobrane, autan, neku prostirku, frizbi, badminton, karte i dobro raspoloženje. – kažu iz Udruženja građana „Ulice za bicikliste“

Za roditelje sa malom decom preporučuje se da se priključe vožnji u skladu sa fizičkim mogućnostima. Potrebn je da isplaniraju mogućnost da se isključe iz vožnje ako deca ne budu mogla da izdrže tempo, jer će se voziti malo brže nego uobičajeno.

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u više od 300 gradova širom sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u svakodnevnom saobraćaju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tone kostiju u Padinskoj Skeli konačno idu na uništavanje

Dvoje povređenih sinoć na Pančevačkom mostu