in

77. Beogradska Kritična masa za levu obalu Dunava

U subotu, 26. avgusta, od 16.30 do 19.30 časova se održava 77. Beogradska Kritična masa „Spajamo obale“, a zašto je to važno?

Zato što je namenjena levoj obali Dunava, koja je prema rečima ogranizatora i sa kojom se u potpunosti slažemo, nepravedno zapostavljena prilikom planiranja i izgradnje biciklističke infrastrukture i da poseduje veliki potencijal za razvoj ovog vida saobraćaja.

Oni pozivaju sve bicikliste da se provozaju našim delom grada i na taj način žele da dokažu da brinu za sve, što možete videti na zakaznom događaju (link).

Pored zvanične stranice Kritične mase, poziv je uputio naš komšija inače poznati twiteraš Nebojša Stojković @stonexman

„Pozdrav svim komšijama sa leve obale Dunava. Pozivam vas da nam se pridružite u tradicionalnoj mesečnoj vožnji #KritičnaMasa koja će ove subote preći i na našu stranu grada i proći Zrenjanincem i severnom obilaznicom i učestvovaće preko 300 beogradskih biciklista. Pogledajte događaj, ne morate voziti sa samog Trga već se možete priključiti u bilo kom trenutku, u Krnjači, Borči, bilo gde.“

Rutu kretanja vožnje možete videti na linku, dok će ista imati obezbeđenu policijsku pratnju i redare iz Ulice za bicikliste. U vožnji mogu učestvovati sve starosne grupe.

Oranizatori napominju da biciklisti imaju u vidu da će Zrenjaninskim putem i Severnom tangentom do Pupinovog mosta voziti malo brže (18 km/h), kао i da će koristiti krajnju desnu traku na ovoj deonici.

Ovim putem i mi pozivamo sve sugrađane da se priključe skupu koji ima za cilj da javnost upozna sa potencijom leve obale Dunava u Beogradu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ambrozija muči i građane leve obale

    Padinska Skela, Kovilovo i Glogonjski rit i danas bez vode