in

Popravite Pančevac! – 72. Beogradska Kritična masa

Četiri godine nakon postavljanja transparenta na Pančevačkom mostu, kao i niza akcija UG „Ulice za bicikliste“, i dalje ostaju hronični problemi sa prelaskom preko mosta.

U međuvremenu su našim naporima izdejstvovane manje popravke i situacija je neznatno bolja, ali i dalje nedovoljno bezbedna da bi se biciklisti svih starosnih doba kao i oni manje iskusni upustili u avanturu prelaska Pančevačkog mosta.

U terenskoj anketi napravljenoj od strane članova UG „Ulice za bicikliste“ 70% biciklista most prelazi trotoarom, dok 30% iskusnih koristi kolovoz, i to uglavnom da bi sačuvali svoje „drumaše“ od katastrofalnih trotoara.

Zajedno sa „Kritičnom masom“ pozivamo Grad Beograd i republičke vlasti da se dogovore i naprave projekat izgradnje pristojnih biciklističkih staza na mostu, a da se do tada sadašnje stanje popravi, kao i da gradske, odnosno republičke službe priznaju svoje nadležnosti i reše probleme koji se gomilaju.

Još od prošle godine čeka se da Grad Beograd počisti nanose zatravljene zemlje koja je skoro do pola prekriala trotoare na uzlaznim rampama ka mostu.

Potrebno je reverzibilne staze proglasiti za trotoare, asfaltirati delove nasute tucanikom i zameniti upale betonske ploče na pristupnom nasipu, što je preuzelo preduzeće Putevi Srbije.

Ruta: https://ridewithgps.com/trips/13470307

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u preko 300 gradova sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u saobraćaju. U Beogradu, održava se svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17h sa Trga Republike.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zašto suzbijanje krpelja samo od Pančevca do Kovilova?

    Motociklista poginuo na Zrenjaninskom putu