in

U Padinskoj Skeli tone rasutih životinjskih kostiju

Članovi Eko patrole udruženja Eko Pančevački rit su u Padinskoj Skeli pronašli tone životinjskih kostiju koje godinama stoje rasute na ovoj lokaciji.

Ovo se nalazi na oko pet kilometara od Borče. U toku obilaska terena naš član V.D. naišao je na ovaj jeziv prizor. Naše udruženje u ponedeljak predaje prijavu nadležnoj inspekciji“, rekli su iz „Eko-Pančevački rit

Skoro 15 godina kosti životinja stoje rasute u Padinskoj Skeli, na području nekadašnje veterinarske ustanove „Glutin“.

Ova ustanova bila je jedina specijalizovana za skupljanje, preradu i uništavanje leševa životinja i drugih otpadaka životinjskog porekla, pre nego što je otišla u stečaj.

Naime, bivši radnici „Glutina“ početkom 2005. su protestovali jer nisu primili 49 plata, a ostavljene kosti u dvorištu ove veterinarske ustanove bile su znak njihove pobune. 

Danas, nakon više od deset godina, ustanova je u stečaju, a njeno zemljište puno životinjskih kostiju čiji se smrad nesnosno širi iz dana u dan, a od nadležnih niko ne reaguje.

Foto: Eko patrola

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Dva puta pišete da se kosti nalaze na 5km od Borče, a nalaze se na 500m od zgrada u Padinskoj skeli. Molim vas, povedite malo računa o načinu pisanja i ne stavljajte Borču u prvi plan, ne pišete prvi put na ovaj način. Da neko ne shvati pogrešno, pišem s najboljom namerom, odličan je portal, sve pohvale za ideju i rad.

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi u Borči

Zbog kvara deo naselja Borča danas je bez struje