U Padinskoj Skeli tone rasutih životinjskih kostiju

u Vesti

Članovi Eko patrole udruženja Eko Pančevački rit su u Padinskoj Skeli pronašli tone životinjskih kostiju koje godinama stoje rasute na ovoj lokaciji.

Ovo se nalazi na oko pet kilometara od Borče. U toku obilaska terena naš član V.D. naišao je na ovaj jeziv prizor. Naše udruženje u ponedeljak predaje prijavu nadležnoj inspekciji”, rekli su iz “Eko-Pančevački rit

Skoro 15 godina kosti životinja stoje rasute u Padinskoj Skeli, na području nekadašnje veterinarske ustanove “Glutin”.

Ova ustanova bila je jedina specijalizovana za skupljanje, preradu i uništavanje leševa životinja i drugih otpadaka životinjskog porekla, pre nego što je otišla u stečaj.

Naime, bivši radnici “Glutina” početkom 2005. su protestovali jer nisu primili 49 plata, a ostavljene kosti u dvorištu ove veterinarske ustanove bile su znak njihove pobune. 

Danas, nakon više od deset godina, ustanova je u stečaju, a njeno zemljište puno životinjskih kostiju čiji se smrad nesnosno širi iz dana u dan, a od nadležnih niko ne reaguje.

Foto: Eko patrola

1 Comment

  1. Dva puta pišete da se kosti nalaze na 5km od Borče, a nalaze se na 500m od zgrada u Padinskoj skeli. Molim vas, povedite malo računa o načinu pisanja i ne stavljajte Borču u prvi plan, ne pišete prvi put na ovaj način. Da neko ne shvati pogrešno, pišem s najboljom namerom, odličan je portal, sve pohvale za ideju i rad.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH