in

Sugrađani koji koriste liniju 101 i dalje čekaju u nedogled i putuju satima

Iako je Sekretarijat za javni gradski prevoz nedavno objavio kako se snima situacija na linijama gradskog prevoza i kako će se povećavati broj polazaka, sugrađani sa leve obale to retko osete.

Za mnoge, a najviše one koji koriste liniju 101, odlazak na posao, ali i povratak kući, je prava noćna mora! Putovanje često traje satima, iako je Padinska na samo 15-ak kilometara od centra grada.

Ogromne gužve na okretnici „Bogoslovija“ postale su svakodnevne, a često se autobus čeka i više od 40 minuta. A dok sugrađani čekaju, autobusi sa linije 101 se „odmaraju“ na okretnici ili isključuju za garažu.

Tačno je da se zbog popodnevnog „špica“ stvaraju gužve na Pančevačkom mostu i da se zbog toga dešava da se „ispada“ iz reda vožnje, ali iz nekog razloga ovo je najizraženije na liniji 101.

Tako se u utorak oko 17.30 desilo, da sugrađani čekaju na polazak ove linije čitav sat, a da nakon toga stigne solo autobus umesto zglobnog koji je bio parkiran na okretnici.

Samo dan ranije, na stajalištu u Krnjači, sugrađani su autobus čekali od 17.35 do 18.06, a sugrađani iz Vrbovskog, Dunavca i Opova, koji presedaju u Padinskoj, zakasnili su na svoje, ionako retke polaske.

Ne vredi mnogo što su po redu vožnje polasci na liniji 101 na 10 do 12 minuta, jer jasno je da se polasci svakodnevno preskaču i to višestruko.

Zato nas zanima ko, kada i kako „snima“ stanje na linijama koje saobraćaju na levoj obali i da li korigovanje reda vožnje vredi ako se taj red vožnje nikada ne poštuje?!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Od 25. juna Taš postaje pozorište na otvorenom, karte već u prodaji

Radovi na kanalizaciji u Braće Marić u Krnjači treba da budu gotovi do kraja leta