in

Autobus 101 parkiran kod Zbega, niko ne razume obrazloženje Sekretarijata za saobraćaj!

Dok sugrađani u Padinskoj Skeli po hladnoći čekaju autobuse na liniji 101, vozila i vozači „se odmaraju“ na parkingu pored groblja Zbeg!

Dva autobusa u roku od 40 minuta, koliko sam bila na groblju, stajala su na parkingu, a tu im nije ni stanica ni okretnica. U to vreme, moja majka čekala je 101 duže od pola sata na početnoj stanici u Skeli, jer autobusa nije bilo i dva polaska nisu održana. Inače, nema dana kad se nekoliko polazaka ne održi i da ne čekam prevoz bar pola sata – priča sugrađanka 

Na duga čekanja i izostanke polazaka na liniji 101 putnici se žale već mesecima unazad. Za to vreme opravdanje nadležnih je uvek stvaranje zastoja i gužvi na Pančevcu.

Zbog niske protočnosti saobraćaja na trasi linije 101, izazvane saobraćajnom gužvom na Pančevačkom mostu, 14. novembra autobusi na liniji 101 bili su u kašnjenju sa realizacijom planiranih polazaka. Po nalogu otpravnika, što je i evidentirano u otpravničkom izveštaju, autobusima je skraćena trasa linije, kod groblja Zbeg. Jedno vozilo je bilo parkirano kod groblja od 10.20 do 10.47 – kažu u Sekretarijatu za javni prevoz.

Kao i do sada u Sekretarijatu navode da su primetne velike saobraćajne gužve na Pančevačkom mostu u jutarnjem i popodnevnom špicu, koje dovode do odstupanja u redu vožnje.

U ovom obrazloženju dakle stoji da je autobusima skraćena trasa linije 101 kod groblja Zbeg i da je vozilo gradskog prevoza sa linije 101 bilo parkirano kod groblja gotovo pola sata.

Ostaje nejasno na koji način gužva na Pančevačkom mostu sprečava vozilo kod Zbega da ode po putnike do Padinske Skele i zašto to vozilo nije čekalo svoje vreme polaska na okretnici u Padinskoj Skeli.

Jasno je da se dešava da vozila kasne u dolasku u Padinsku zbog gužve na mostu. Ipak, sugrađani se pitaju zašto je otpravnicima najlakše da nakon toga jednostavno „preskoče“ polazak iz Skele zbog nastalog kašnjenja.

A podsećamo da ovu liniju koriste i mnogi sugrađani iz Opova, Dunavca i Vrbovskog, koji presedalu na linije 102, 107 i 109.

Neredovnost polazaka drastično utiče i na ove sugrađane jer njihovi polasci su i sami po sebi retki, pa su prinđeni da čekau prevoz satima i to po najgorim vremenskim uslovima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Od sutra prijave za novogodišnje paketiće u opštini Palilula

Do kraja godine još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Borči