in

GSP tvrdi da ima dovoljno vozača, a na levoj obali prevoz očajan

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević odbacio je danas navode da GSP “Beograd” ima problem sa brojem vozača.

Nedostaju 63 vozača, a ne 1.000 kako se navodi – rekao je Vasiljević u izjavi za Tanjug i dodao da je u poslednjih nekoliko meseci taj problem sveden na minimum.

On je dodao da je od 1. maja ove godine u GSP “Beograd” zaposleno oko 100 vozača više nego što ih je napustilo firmu, te da je trenutni nedostatak vozača najmanji u poslednjih nekoliko godina.

Vasiljević je naveo i da je u GSP stiglo 70 novih autobusa, a uskoro dolazi još 174, čime se stvaraju uslovi za pouzdanu realizaciju reda vožnje i preduzeće neće nikome ustupati linije koje održava.

Za to vreme na svim linijama koje voze ka levoj obali nastavljaju se već hronični problemi jer sugrađani često satima čekau prevoz, a polasci na linijama izostaju.

Ne postoji naselje na levoj obali i linija na koju nismo dobijali pritužbe od strane sugrađana. I svi imaju najčešće problem sa izostancima polazaka što najteže pada onima iz najudaljenijih naselja.

Najgore prolaze sugrađani iz Besnog foka, Dunavca i Vrbovskog, koji koriste liniju 101 da bi njom stigli do autobusa 102, 107 i 109, a presedanja su postala nemoguća zbog neredovnih polazaka. 

Do sada smo više puta kao opravdanje za ovaj problem čuli baš izjave o tome kako nema dovoljno vozača ili nema doboljno ispravnih vozila.

Ako je tačna tvrdnja da se broj vozača popravio i da se očekuju nova vozila, sa pravom očekujemo da se pod hitno popravi i redovnost prevoza na levoj obali!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Andrej Raičević, trener u FK BSK: Sa Alenom ka Prvoj ligi!

    Novi radovi i nove gužve u Bulevaru despota Stefana i Takovskoj