in

Novi radovi i nove gužve u Bulevaru despota Stefana i Takovskoj

Rekonstrukcija četiri bulevara, odnosno poteza od Vukovog spomenika do Kalemegdana, danas je ušla u novu fazu pa je za saobraćaj zatvoren i deo Ulice Džordža Vašingtona, od Bulevara despota Stefana do Francuske, ali su i dodatno sužene dve veoma prometne raskrsnice.

U zonama raskrsnica Bulevara despota Stefana i Džordža Vašingtona (desna strana gledano u smeru ka Trgu republike) i Takovske i Džordža Vašingtona (desna strana gledano u smeru ka Pančevačkom mostu), došlo je do zauzeća polovine kolovoza.

Zbog toga se vozila kreću dvosmerno preostalom širinom kolovoza, odnosno vozačima je na raspolaganju samo po jedna traka u svakom smeru.

Na ovom delu trenutno se nalazi saobraćajna policija koja reguliše saobraćaj i naizmenično propušta, kako vozila tako i pešake, i sprečava dalje stvaranje većih zastoja u saobraćaju.

Od raskrsnice Bulevara despota Stefana, Cara Dušana i Džordža Vašingtona pa sve do Bajlonijeve pijace saobraćaj je zatvoren za vozila, međutim, većina sugrađana ne poštuje postavljenu signaliizaciju, te pojedini vozači svojevoljno pomeraju znakove i tako prolaze putevima koji su zatvoreni.

Takođe, nemojte zaboraviti da su prethodno zatvorene i ulice Kraljice Marije i 27. marta, odnosno kompletan potez od Vukovog spomenika i Ruzveltove do Francuske ulice. Zbog ove nove organizacije saobraćaja došlo je do stvaranja dodatnih gužvi i čepova u Takovskoj i Bulevaru despota Stefana.

Ovo su nove alternative

S obzirom da je sada na dodatnom udaru Takovska ulica, u kojoj se i inače u prepodnevnom i popodnevnom špicu stvaraju velike gužve, beogradski vozači bi trebalo da potraže novu alternativu.

Kako bi izbegli čep na uglu Takovske i Džordža Vašingtona, najbolje bi im bilo da koriste pravac Beogradska – Starine Novaka, pored Pravnog fakulteta, pošto je sada raskrsnica Starine Novaka i 27. marta ponovo u funkciji i saobraćaj na ovom delu skoro potpuno normalno funkcioniše.

Druge dve varijante su Ruzveltova ulica ka Bogosloviji, odnosno Francuska do Cara Dušana, ali je tu dodatni problem što se prelazi preko Trga republike na kojem će radovi trajati do 1. septembra.

Dakle vozači, srećno nam bilo!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    GSP tvrdi da ima dovoljno vozača, a na levoj obali prevoz očajan

    Danas tender za nabavku javnih bicikala u Beogradu