in

Srcem za vrtić u Ovči

Akcija Srcem za vrtić u Ovči
Akcija Srcem za vrtić u Ovči

Udruženje „Mame Ovče“ je uspelo akcijom „Srcem za vrtić“ koja je organizovana 2. maja da sakupi više od 150 potpisa građana kako bi dobili novi vrtić u Ovči.

Oni su posadili cveće u obliku srca u centru Ovče kao simbol akcije koju su pokrenuli.

U Ovči ne postoji državni vrtić već samo jedan privatni koji je malih kapaciteta, pa su roditelji prinuđeni da svoju decu prijavljuju u ostalim vrtićima na levoj obali Beograda. Međutim, situacija je problematična i u ostalim vrtićima u Borči, Krnjači, Padinskoj Skeli i ostalim naseljima, jer su i ona prepunjena.

Što je i potvrdila direktorka PU „Boško Buha“ Marina Kostić, „U Krnjači nam nedostaje obdanište sa 200-250 mesta. Ovča nema objekat, a dece sve više. Dok u Borči bismo sa dva vrtića i 500 mesta tek smestili sve zainteresovane, a o rasterećivanju postojećih objekata ne možemo ni razmišljati“.

Kompletnu vest o problemu sa upisom mališana u vrtiće možete pročitati ovde.

Naime, problem sa smeštajem dece u Ovči je nastao kada je srušen stari vrtić, na mestu gde je trebalo biti izgrađen novi, a napravljen je dom zdravlja. Pa je inicijativa udruženje „Mame Ovče“ da se vatrogasni dom pretvori u zdravstvenu stanicu, a postojeća da se privede prvobitnoj nameni, da se otvori vrtić za 130 dece.

Akcija "Srcem za vrtić u Ovči" Akcija "Srcem za vrtić u Ovči" Akcija "Srcem za vrtić u Ovči"

Akcija "Srcem za vrtić u Ovči"
Akcija "Srcem za vrtić u Ovči"
Akcija "Srcem za vrtić u Ovči"

 

Prema njihovim rečima trenutno u domu zdravlja u Ovči rade samo lekar opšte prakse i zubar, a pedijatra ni nemaju, pa su svakako prinuđeni da decu leče u Domu zdravlja u Borči.

Stojan Nikolić - Predsednik Gradske opštine Palillula Iako su u februaru na održanoj tribini dobili „obećanje“ od predsednika gradske opštine Palilula Stojana Nikolića, koji je izjavio da će učiniti sve da u što je moguće kraćem roku bivši vatrogasni dom pretvori u dom zdravlja kako bi se sadašnji prostor u kome se nalazi dom zdravlja pretvorio u vrtić.

Kako je u međuvremenu vatrogasni dom pretvoren u privatnu vulkanizersku radionicu građani su se zabrinuli da će i ovo obećanje biti pusto radovanje.

Takođe moramo napomenuti da ovo nije prvi put da opština iznajmljuje prostor. Kada smo kontaktirali Mesnu zajednicu Kotež kako bi u njihovim prostojama prikupili odeću i obuću za našu sugrađanku iz Koteža, oni su nam odgovorili da imaju samo jednu kancelariju gde im se sve nalazi jer su ostale prostorije pod zakupom.

Upravo zbog pomenutih problema je neophodno preurediti postojeće objekte kako bi mališani iz Ovče već od septembra mogli u svom naselju da idu u vrtić.

Mi ovim putem apelujemo na nadležne organe da zasuku rukave i omoguće najmlađim sugrađanima Ovče da dobiju svoj vrtić.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Upis mališana u Palilulske vrtiće 2013

Upis mališana u Palilulske vrtiće ravan naučnoj fantastici!

Postavljenje klupe u parkiću u Borči - Lobiranje - Lobiraj i ti

Postavljenje klupe u parkiću u Borči