in

Postavljenje klupe u parkiću u Borči

Postavljenje klupe u parkiću u Borči - Lobiranje - Lobiraj i ti
Postavljenje klupe u parkiću u Borči - Lobiranje - Lobiraj i ti

Da li je u pitanju krađa klupa, njihovo uklanjanje jer su vremenom propale ili uništene, mi to nismo znali, ali smo primetili da ih nema i da mesta gde su nekad bile klupe nisu bezbedna za decu koja se igraju u parkiću.

Pa primetivši da klupe nedostaju u parkiću koji se nalazi u Centru III u Borči, neposredno pored nove osnovne škole Jovan Ristić, koji je glavna zanimacija naših mališana, mesto osmeha, radosti i uzajamne igre, obratili smo se nadležnima i lobirali da se problem reši.

Nakon naše konstatacije da klupa nema, odlučili smo da JKP Zelenilu postavimo nekoliko pitanja: zašto ih nema, da li su uklonjenje zbog zamene, kada će ponovo biti postavljenje i slično.

S obzirom da ni posle šest dana nismo dobili nikakav odgovor, otišli smo da proverimo da li je nešto učinjeno povodom prijavljenog problema. Umesto klupica uočili smo dodatan problem koji u prvom trenutku nismo primetili, a to su delovi armature koji vire po 2-3cm iz betonskih postolja za klupe (pogledajte slike u nastavku teksta).

Postavljenje klupe u parkiću u Borči - Lobiranje - Lobiraj i ti Postavljenje klupe u parkiću u Borči - Lobiranje - Lobiraj i ti Postavljenje klupe u parkiću u Borči - Lobiranje - Lobiraj i ti

Zabrinuti za naše najmlađe sugrađane opet smo kontaktirali JKP Zelenilo kao i opštinu Palilula, i na pomenuti problem da klupica nema posebno smo ukazali pažnju na armaturu jer se deca koja se igraju u ovom parku mogu ozbiljno povrediti.

Takođe, smo ih lepo zamolili da ako nisu u mogućnosti da u narednim danima reše prijavljeni problem,  makar adekvatno obezbede šiljke da se neko ne povredi.

Naravno tek kad smo im poslali slike armatura i pomenuli moguće povrede dece, dobili smo odgovor da će u narednom periodu, a najkasnije do 26.aprila 2013. godine, u Borči, u parku kod OŠ „ Jovan Ristić“ biti postavljene nove klupe na mestu gde su prethodne uklonjene.

Intervencija je bila brza i u predviđenom roku, međutim problem je rešen ali delimično, zašto nas ovo ne čudi? Postavili su mali broj klupica a na mesta gde su predviđene preostale klupice samo su savili pomenutu armaturu i to je to.

Postavljenje klupe u parkiću u Borči - Lobiranje - Lobiraj i ti Postavljenje klupe u parkiću u Borči - Lobiranje - Lobiraj i ti Postavljenje klupe u parkiću u Borči - Lobiranje - Lobiraj i ti

Kako smo sačekali da prođu praznici, opet smo danas lobirali da se postavi još klupica kako na planirana mesta tako i na nova, jer pored manjka parkića u naseljima na levoj obali Beograda koji su omiljeno mesto roditelja i njihove dece, makar da u istim ima dovoljno klupa.

Nadamo se da će izrečene kritike pozitivno uticati na dalji rad kako ove tako i drugih službi, kako bi i u narednom periodu brzo i efikasno radili svoj posao za koji su plaćeni. Ovakav pristup poslu, u kom se rešavaju zahtevi građana bi trebale da usvoje i druge službe, službe koje su zaboravile da platu primaju od građana kojima trebaju da budu na usluzi. Oni su tu zbog građana, a ne građani zbog njih, pa svi koji to zaborave sa naše strane će biti upozoreni na svrhu svog postojanja.

Jedan od osnovnih ciljeva blog/portala leve obale Beograda je da ukažemo na probleme, krtikujemo odgovorne i naravno pohvalimo kad god se uradi nešto dobro, zato se pridruži akciji „LOBIraj i ti„.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 Comments

  1. Могла би општина, или ко већ други, да се позабави паркићима у осталим деловима Борче, конкретно мислим на паркиће у Центру 1, велики парк, код државне апотеке и мали парк такође у центру 1, мислим да је сваки део борче добио паркић, само су деца из Ц1 остала ускраћена за љуљашке и клупице!

  2. Krajnje je vreme da Borca dobije veliki gradski park,mislim da jedno tako veliko naselje to i zasluzuje i da smo jedno od retkih naselja bez parka.Ovi mali parkici po centrima 1,2,3,5 su samo igralista za decu i nista vise…

  3. POSTOVANI,IGROM SLUCAJA DANAS SAM SETALA KROZ BORCU I ZAPALA MI JE ZA OCI NEOBICNA SITUACIJA.NAIME PROLAZILA SAM PORED ONE BRZE HRANE U DJURDJENOVCU ,NALAZI SE BAS PREKO PUTA STANICE KA GRADU TJ,LOKAL DO SAFRANA,I ISPED LOKALA JE STAJALA KLUPA KOJA JE OCIGLEDNO PRISTIGLA IZ NEKOG PARKA,BILA JE ISPRED VRATA TOG LOKALA VEROVATNO DA TU SEDE GOSTI.SMELA BIH SE ZAKLETI DA JE TA KLUPA DONETA SA NEKOG PARKA,PA VAS MOLIM DA PROVERITE I DA MI OGOVORITE,JER I JA VOLIM DA ODEM U TAJ PARK…

Akcija Srcem za vrtić u Ovči

Srcem za vrtić u Ovči

PKB gradi farmu krava u Padinskoj Skeli

PKB gradi farmu u Padinskoj Skeli