Sprečeno bekstvo iz zatvora u Padinskoj skeli - www.lobi-info.rs

Sprečeno bekstvo iz zatvora u Padinskoj skeli

2 minuta za čitanje
Sprečeno bekstvo iz zatvora u Padinskoj skeli
Sprečeno bekstvo iz zatvora u Padinskoj skeli

U srpskom „Alkatrazu“, pripadnici Uprave za izvršenje zavodskih sankcija i Žandramerije održali su vežbu u kojoj je simuliran pokušaj napada na zatvor kao i žestok odgovor zatvorskih čuvara. Dačić i Selaković zadovjni sistemom zaštite u zatvoru u Padinskoj skeli.

U najmodernijem i najbezbednijem zatvoru na Balkanu oržana grupa je pokušala napad na Kazneno- popravni zatvor sa ciljem oslobođenja vođe. Ali oštra reakcija čuvara kao i Žandarmerije, sprečila je napadače munjevitom brzinom u kojoj su dokazali svoju vrhunsku osposobljenost.

Simuliran pokušaj napada su posmatrali i srpski zvaničnici, premijer Ivica Dačić i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, gde su izrazili zadovoljstvo a potom i čestitali na uspešno izvedenoj vežbi.

U Sprečeno bekstvo iz zatvora u Padinskoj skelisrpskim zatvorima nalaze se izvršioci najtežih krivičnih dela i naša pažnja mora da bude posvećena bezbednosti. Ovom vežbom pokazano je da raspolažemo efikasnim sredstvima i osposobljenim ljudstvom koje može da reši i izazove koji su simulirani na vežbi” – izjavio je Dačić.

Dačić je takođe naglasio da je oduševljen saradnjom Uprave za izvršenje zatvorskih sankcija i Žandarmerije i napomenuo da je od vitalnog značaja za bezbednost države. A ministar pravde Nikola Selaković se složio sa Dačićevom konstatacjijom i najavio novi zakon o izvršenju krivičnih sankcija kako bi se ispravile anomalije u sadašnjem zakonu.

Srpski „Alkatraz” u Padinskoj Skeli je građen po uzoru na italijanske zatvore, a mogućnost bekstva je, kako su saopštili nadležni, isključen. Radi se o najbezbednijem zatvoru na Balkanu u kojem su kažnjenici osuđeni na 10-40 godina zatvora.Poseduje najsavremenije mere obezbeđenja, prostire se na 10.500 metara kvadratnih i na tri sprata.

Čestitamo pripadnicima Uprave za za izvršenje zavodskih sankcija i Žandrameriji na uspešno obavljenoj vežbi u najmodernijem zatvoru u Srbiji, sa specijalnim tehničkim sistemima zaštite, ali i dva reda „žilet žice“ visine 4,5 metara oko zatvora.

Leave a Reply

Putnik autobusa na liniji 43 udario kontrolora u glavu - 27.11.2013
Prethodna priča

Putnik autobusa na liniji 43 udario kontrolora u glavu

Udes na Zrenjaninskom putu
Sledaća priča

U udesu na Zrenjaninskom putu kod raskrsnice Kotež povređena dva muškarca

Poslednje od Vesti