in

Proteklog vikenda sugrađani iz Padinske sredili svoje naselje

Sugrađani iz Padinske Skele odlučili su da iskoriste lepo vreme i protekli vikend provedu radno, posvećeni uređenju svog naselja.

Kako je prethodno i najavljeno, opština je na inicijativu sugrađana, organizovala sadnju stabala ispred sportske hale u Padinskoj Skeli, a sadnice je doniralo JKP Zelenilo Beograd.

Na zelenoj površini ispred sportske hale posađeno je 30 stabala jasena, vrbe i breze. Pet stabala namenjeno je za prostor ispred osnovne škole „Olga Petrov“ čiji učenici su se pridružili ovoj akciji. Osim vrednih đaka, u akciji su učestvovali sugrađani, zatom zaposleni u sportskoj hali ali i članovi Rvačkog kluba „Pobednik“.

Kako saznajemo, akciju je pomogla „Aldahra“ koja je donirala đubrivo za sadnice, kao i pogon „Srbijašume“ iz Crvenke koji je obezbedio mašinu za kopanje rupa.

Kod male škole „Olga Petrov“ u Tovilištu, deca iz odeljenja II/10 ove osnovne škole, sa svojom učiteljicom Jelenom, organizovala su čišćenje prilaza školi. U akciju su se priključili i roditelji, koji su pomogli da se potkreše granje i šiblje. Akciju su podržali i opština, kao i JKP Gradska čistoća.

Kako smo saznali, opština Palilula, organizovala je i zamenu dotrajalih košarkaških tabli i obruča, na terenima u naselju Padinska Skela.

Slobodno možemo reći da je ovog proleća uređivanje naselja postalo izazov na levoj obali. Sve veći broj sugrađana uključuje se u ove i slične akcije, što pokazuje koliko svest sugrađana raste.

Najviše smo ponosni na najmlađe, jer njihov doprinos je svima najdraži.

Foto: Facebook, D.C. 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Inspekcija obišla Borču i Kotež zbog uličnih prodavaca

Od danas pojačana kontrola brzine na putevima