in

Od danas pojačana kontrola brzine na putevima

U periodu od od 1. do 7. aprila predviđena je pojačana kontrola saobraćaja, odnosno merenje brzine kretanja vozila, koju sprovode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave saobraćajne policije.

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici saobraćajne policije angažovaće sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, dodatno će se kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a pored toga svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

U sredu, 3. aprila, planirana je celodnevna akcija „Speed Marathon“, koja se sprovodi na svim evropskim putevima, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima biti neprekidno merena brzina, u trajanju od 24 časa.

Važno je napomenuti da se neprilagođena brzina javlja kao ključni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa stradalim licima.

Brzinu ne treba da prilagodimo zbog policije i kazne koja sledi, već zbog nas samih i svih ostalih učesnika u saobraćaju.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Proteklog vikenda sugrađani iz Padinske sredili svoje naselje

    Oskarovski film „Slobodan i sam“ na Beldocs festivalu