in

Prijavite deponije jer kreće „Prolećno uređenje Beograda”

Grad Beograd i ove godine organizuje akciju „Prolećno uređenje grada Beograda”, pa se i nama pruža prilika da učinimo nešto po pitanju čistoće na levoj obali.

Gradska uprava i Beokom pozivaju građane da prijave lokacije na kojima se nalaze divlje deponije, neuređene površine i zapuštene zelene površine. Ove lokacije će zatim u prolećnoj akciji čišćenja grada biti uređene.

Nedaleko od Pančevačkog mosta

Po prijavama koje pošalju sugrađani, gradska komunalna preduzeća obići će divlje deponije.

Zainteresovani mogu da se jave Beokomu na broj 0800-11-00-11 (besplatan broj za pozive sa fiksnog telefona mreže Telekom) ili 011/3090-007 (za poziv sa mobilnog telefona i fiksnih telefona ostalih operatera).

Na osnovu stanja na terenu, u zavisnosti od toga koliko je deponija udaljena od naseljenih objekata, veličine deponije i slično, utvrdiće se prioriteti čišćenja deponija.

Deponija u Besnom foku

Poznato je koliko je problem sa divljim deponijama izražen na levoj obali. Neodgovorne firme i bahati sugrađani često koriste levu obalu kao smetlište, pa se zato neke od divljih deponijama „vraćaju“ godinama unazad.

Ovo je prilika da se prisetimo deponije u Besnom foku, koja i nakon velike medijske pažnje nije potpuno uklonjena. Slična je situacija i sa deponijom na nasipu kod Crvenke

I nisu usamljene, jer slično se dešava na nasipu u Krnjači, kod Pančevačkog mosta, u blizini Velikog blata i na mnogim drugim lokacijama na levoj obali.

Deponija na nasipu

Nažalost pravog rešenja za ovaj problem još uvek nema, jer je nemoguće držati pod nadzorom čitavu površinu Pančevačkog rita. Kažnjavanje krivaca takođe daje slabe rezultate jer ih često niko ne prijavljuje.

Ostaje nam samo da apelujemo na sugrađane i firme da levu obalu i njene stanovnike počnu da tretiraju sa poštovanjem, a da svoj otpad odlažu na mesta koja su za to predviđena.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Napušteni banjski zamak leve obale Dunava

Besplatna pripremna nastava za osmake sa Palilule